Om DYNAMO

DYNAMO er et hus, der er startet nedefra op af to kulturelle entreprenører og DO IT YOURSELF-kunstnere. Cirkusartisterne Gry Lambertsen og Rune Vadstrøm Andersen stod i København med mange års turné og forestillinger i bagagen med et brændende behov for produktionsfaciliteter og et scenerum for cirkus i Danmark.

En åben scene, et kunstnerisk frirum og et sted med højt til loftet… bogstavlige talt.

I 2017 fik de muligheden i Odense og åbnende DYNAMO – scene & arbejdsrum for cirkus og fysisk scenekunst. Huset er et ældre kornlager der står råt og smukt på Odense Havn med kig til vandet, hvor naboerne både tæller industrielle haller, nybyggede lejligheder og et rigt udeliv med legeplads, skatepark og minigolf.

Huset indeholder nu syv faste medarbejdere med varierende timetal og et utal freelancere, der både tæller teknikere, kunstnere og ildsjæle. Vi overlever med støtte fra Statens Kunstfond, Odense Kommune og et kludetæppe af mindre fonde, der alle søges året rundt og sikrer, at vi har et spirrende og mangfoldigt nycirkusmiljø i Danmark. Vi har mellem 15-20 nationale og internationale cirkuskompagnier i residency om året!

DYNAMO huser løbende gæstespil, egenproduktioner, artist in residencies, artiststalks og særarrangementet DYNAMO AFTER DARK, hvor vi inviterer på snak, fordybelse og refleksion, workshops, masterclasses og træningsfaciliteter for professionelle cirkusartister.

Hver mandag er der åben træning for vækstlaget og fire gange om året afholder vi OPEN STAGE hvor vækstlaget kan teste sig selv og sine ideer af på en scene, hvor også professionelle scenekunstnere kan afprøve materiale foran et engageret publikum. Et fantastisk, kaotisk sammensurium og kig ind i scenekunst på alle niveauer af fødekæden.

Vi afholder også DYNAMO CIRCUS FESTIVAL, en 4 dages fejring af nycirkus, der hvert andet år inddrager hele Byens Ø med scener, cirkustelt og god stemning. Næste gang er 14.-17. juni 2023.

Hvis du vil lære DYNAMO og nycirkus bedre at kende, kan du med fordel købe et DYNAMO-kort, der giver dig fri adgang til (næsten) alle sæsonens oplevelser.

Vi håber, vi ses!

Hvad er i øvrigt nycirkus, og hvad kan det

Nycirkus er bemærkelsesværdig, idet genren består af velkendte traditionelle cirkusdiscipliner, som præsenteres i en dramatisk eller teatralsk ramme, hvor artisterne benytter de høje tekniske færdigheder fra traditionel cirkus til at fortælle en historie, indgyde en følelse eller sætte fokus på et emne.
Nycirkus er, med denne kombination af de velkendte cirkusdiscipliner og den dramatisk ramme, en genre, der på én gang fornøjer, bevæger, inspirerer, udfordrer og uddanner. Det er fortællinger fortalt med kroppen som talerør. På denne måde er nycirkus både for dem, der vil have “ny” og dem, der vil have “cirkus”.
Nycirkus fascinerer ved at afsøge den evige balance mellem liv og død. Fascinationen af denne balance ligger så dybt i alle mennesker, at denne genre har evnen til at nedbryde barrierer mellem alder, køn og baggrund og bygge bro mellem den folkelige og den mere elitære scenekunst.

Tilgængelighed

Mobilitet: Alle siddepladser (inklusive publikumspladser) i DYNAMO er tilgængelige for kørestole, stokke, krykker eller andre mobilitetshjælpemidler. Ingen forudgående reservation er nødvendig for adgang med kørestol eller mobilitetshjælpemidler.
Adgang for servicedyr (dyr, der er trænet til at udføre en specifik tjeneste eller et sæt tjenester for personer med forskellig funktionsevne) er tilladt.
Vores stole har ikke armlæn, og ekstra bløde puder kan leveres for komfort.

Adgang med ledsager: Plejeledsager har gratis adgang, men der skal bestilles fribillet på forhånd. Hvis du har et DYNAMO-kort, skal du bestille en ekstra Dynamo-kort-billet, eller skrive en mail til ticket@dynamoworkspace.dk

Faciliteter: Toilet tilgængeligt for kørestole og indrettet til personer med forskellig funktionsevne, samt puslebord. Vores toiletter er neutrale/ikke kønsspecifikke.

Sensorisk tilgængelighed: Følg vores programsider for information om specifikke forestillinger. Tøv ikke med at kontakte os for detaljer om de individuelle forestillinger på info@dynamoworkspace.dk

Holdet

Gry Lambertsen

Kunstnerisk & daglig leder

Ida Nørgaard

Producent

Rune Vadstrøm Andersen

Co founder & kunstnerisk udvikling

Elena Stanciu

TEKNISK PRODUCENT

prfrm

PR & KOMMUNIKATION

Eva Vaseem

BOGHOLDER & MADMOR

Britt Ottesen

Kulturblæksprutte

Cosmin Cirstea

Fotograf

Palle Notlev

LYDTEKNIKER & AFVIKLER

Kenneth Danielsen

Lysdesigner

Mads Find

GRAFIKER OG BYGGER

Find os

DYNAMO

Scene og produktionshus for cirkus og scenekunst
Finlandkaj 6 | 5000 Odense C | Danmark | info@dynamoworkspace.dk