DYNAMO After Dark

DYNAMO AFTER DARK er en række særarrangementer hvor vi inviterer på snak, fordybelse og refleksion.
Det sker med udgangspunkt i forestillinger som spiller på DYNAMO.

Tidligere


Om skærmforbrug, mobilafhængighed… og nycirkus!

3 marts 2023

Artist: Villads Bugge Bang og Out of Balanz i dialog med Imran Rashid
Emne:

Den 3. marts stiller vi skarpt på skærmforbrug og mobilafhængighed med udgangspunkt i den spritnye forestilling GOING NOWHERE af Out of Balanz og DYNAMO.Her snakker vi om hvordan vi bruger vores smartphones, hvilke scenarier det medfører og hvordan beundring og bekymring ved teknologiens indpas i verden formidles gennem videnskab og nycirkus.


Signe i spotlight – live-coaching af en cirkusartist på scenen

1 december 2022

Artist: Signe Løve Anderskov
Emne: Vær med når DYNAMO AFTER DARK kaster sig ud i et eksperiment: Her vil nycirkusartist Signe Løve Anderskov sætte ord på nogle af fysiske og mentale udfordringer, der er forbundet med sit arbejde, og modtage en live coaching – på scenen, foran publikum! – af fysioterapeut, underviser og coach med speciale i dansere og eliteidrætsudøvere, Mira Lightwood, indehaver af Dance in Balance.Casen tager udgangspunkt i Signes praksis og forestillingen BALANCEN, et finurligt balancelaboratorium, hvor publikum mærker håndstandsartistens koncentration og fordybelse, i jagten på det magiske balancepunkt.Hvordan forbereder hun sig til at spille forestilling, hvilke fysiske og mentale barrierer skal hun overkomme, og hvordan når hun bedst i mål?Få et unikt indblik i en coachingproces hvor vi får lov at mærke artistens tvivl og sårbarhed, og dermed også styrke, samt coachens tilgang til en kunstner og nycirkusartist. Læs mere på vores facebookside.


Den aldrende krop

17 november 2022

Artist: Circus by Me, Rebecka Nord 
I dialog med: Sarah Pini: Assistant Professor in Dance and Performance at the University of Southern Denmark (SDU) og Anita Wohlmann: Associate Professor in Contemporary Anglophone Literature at the University of Southern Denmark
Emne: DYNAMO AFTER DARK stiller skarpt på den aldrende, akrobatiske krop. Hvad sker der egentligt når kroppen bliver ældre; hvad er myte og hvad er virkelighed? Hvilken forudindtagethed om kroppens kunnen møder særligt den kvindelige krop, og hvordan har kvindens krop historisk stået på mål for meninger skabt på uoplyste grundlag? Med udgangspunkt i forestillingen Det får bära eller brista.


I dialog med Kathrin Wagner

18 August 2022

Artist: Kathrin Wagner – forestillingen I Was Told.
I dialog med: Åsa Fex Svenningsen
Emne: I Was Told. er en tværæstetisk forestilling, der sammensmelter jonglering og poetry slam. Kathrin Wagner leger med sprogets bogstavelige og billedlige betydning. Med humor og nerve stiller hun spørgsmålstegn ved sprogets indflydelse på måden, hun opfatter sig selv og andre. Præsenteres i samarbejde med Spoken Word Festival og foregår i Vollsmose Kulturhus.

Billede af: Michael Hohne

Humor på scenen

29 April 2022

Artister: Kallo Collective – forestillingen PENDULUM.
I dialog med: Sune Roholt Mortensen (dramaturg), Michael Eigtved (Lektor, Københavns Universitet), Sisse Gram de Fries (komiker, podcaster og skuespiller).
Emne: Den 29. april stiller vi skarpt på humor på scenen. Med udgangspunkt i forestillingen PENDULUM af Kallo Collective, ser vi nærmere på genrer, udtryk og bevægelser hvor humor kommer til udtryk. Hvad synes vi egentlig er sjovt og hvorfor? Læs mere: https://fb.me/e/1yVw1yb8q


Rigtige mænd fra Norden

4 marts 2022

Artister: The Nordic Council – forestillingen “Three Men from the North”
I dialog med: Anders Ravn (Father of three and nurse); Erik Andersson (father).
Emne: Hvem er den nordiske mand i dag, hvor mange forskellige afskygninger kommer han i, og hvordan oplever vi ham gennem scenekunst, i mediebilledet og på hjemmefronten?


Live musik i scenekunst

21 Januar 2022

Artister: Uppercut Danseteater – forestillingen ‘Samba: Plejer er død’ (Stephanie Thomasen – koregraf; Alexander Skjold – percussionist)
I dialog med: Casper Schärfe – booker og stifter af Momentum Musik
Emne: Hvad sker der når musikeren bliver en del af ensemblet, når musikken bliver synlig som et element på scenen og hvordan er den musikalske oplevelse anderledes i scenekunst end i et koncertformat? Presenteret i samarbejde med Momentum Musik.


DYNAMO AFTER DARK ft. Fyens Stiftstidende: Om at sidde fast

12 november 2021

Artister: Rapid Eye – forestilling ‘Cul de Sac’
I dialog med: Jens Bertelsen – Erhvervsredaktør hos Avisen Danmark
Emne: En snak om sammenbrud, dødvande og katastrofer: Om at sidde fast, at gentænke verdensordener og handlemuligheder, at destruere noget for at skabe noget nyt. Presenteret i samarbejde med Fyens Stiftstidende.


Bryster – i offentligheden og på scenen

15 october 2021

Artister: Mighty Performing Arts Collective (Kajsa Englund og Karin Svensson) – forestillingen ‘Breast in Peace’
I dialog med: Lene Kryger (teaterredaktør og kulturjournalist), Liv Navntoft Henningsen (Cand. Jur.), Asja Karkov (aktivist)
Emne: Bryster – eller kvindekroppen – pryder godt og vel halvdelen af alle spejlbilleder og nogenlunde ligeså mange rubrikker: Fra croptop-gate, over nabostrid om nøgenbadning på altanen, til lokalt fitnesscenters ophør af gammelt forbud mod træning i sports-bh.Hvorfor taler vi så meget om bryster? Og hvem bestemmer egentlig over dem? Presenteret i samarbejde med Fyens Stiftstidende.


The juggling brain

29 maj 2021

Artister: Kathrin Wagner, Emma Hørnell, Gracie May Marshall the Antiism Project
I dialog med: Åsa Fex Svenningsen – Neuroforsker, lektor ved Institut for Molekylær Medicin på SDU
Emne: Hvad sker der med din hjerne, når du (prøver at) jonglere? Åsa har været i kontakt med vores Anti-ism kunstnere in residency, og de har talt om jonglering, balancering og håndstand og de hjernefunktioner, der både påvirker og påvirkes af disse kunstformer. Presentered i samarbejde med Havne Kulturfestival.

Billede af Cosmin Cirstea

Psykolog og tryllekunstner sat i stævne

19 november 2020

Artist:  David Tholander – forestillingen ‘Pigeon Superstition’
I dialog med: Frederikke Tholander – psykolog
Emne: Oplægget gør os desuden klogere på, hvordan B.F. Skinners arv kommer til udtryk i adfærdsdesign anno 2020, og hvordan adfærdsdesign kan påvirke vores allesammens frie vilje.

Billede af Cosmin Cirstea