The greatest and 2nd smallest circus in the world

Brunette Bros. har gennem 11 år udviklet humoristisk teater og scenerum som bygger på selve forestillingens disintegration. Kompagniet har undersøgt de tidslommer og rum som opstår når teaterstykket falder fra hinanden.

I praktisk forstand har de bygget scenografi der går i stykker, karakterer som går i opløsning og nedbrudt rammerne for scenerum. Her udnyttes den skrøbelighed som opstår når tilskuerne er tvivl om hvad er virkeligt og hvad er skuespil og dermed en mulighed for en total inddragelse af publikum som hengiver sig fuldstændigt til  illusionen.

I “The Greatest & 2nd Smallest Circus in the World” har Brunette Bros. udviklet en særlig teater forestilling hvor dukketeater, live musik og klassisk klovn blandes i lige dele.

Vagabonden Lisa Skjøth Madsen fra Norden og den eksotiske og nationalistiske Maria Solà Font fra Catalonien var heldige at finde hinanden under en frygtelig storm i Stillehavet. Efter at have reddet hinanden liv fra glemselens tunge, rejste de til København, Danmark, hvor de fusionerede danskernes kantethed med det sydlige temperament, til et lidt anspændt og underligt barn af et marionet og musikteater, der stadig eksisterer den dag i dag.

Læse mere på facebook.com/BrunetteBros

Varighed: 60 min

All genius, all idiot

All Genius All Idiot brings us into the crazy and wild world of Svalbard. A journey of music, stunts and dance through a place of nonsense.

The design is based on the band like energy of the company and the feel of a desolated Scandinavian wasteland with American undertones. A fine line between man made and nature runs through the design which features rivers of cables, pulsating garbage bag lights, water, a backdrop made from a discarded advertisement banner for Svalbard Air Freshener, explosives, a neon sign and a disco ball. Like the performance it is based on a sense of ideas and atmospheres, which gives a distinct experience but no easily decipherable meaning.

There is a progression in the space from feeling lost in the garbage filled art-house snow planes to the comfort in finding a half empty cabin with a flickering neon sign above. Within, the energy, heat, extreme physicality and charm of the four performers is sure to win you over.

Lazuz

GREGARIOUS

GREGARIOUS er et vidunderligt anti-heroisk studie af den menneskelige side af sport – midt imellem konkurrence og broderskab. Holdånd overfor rivaliseren.

På engelsk er ’gregarious’ en betegnelse for dyr og mennesker, der har det bedst i flok. Og på spansk er ’gregario’ en vandbærer – en hjælper, der må ofre sig selv for at føre sin holdkaptajn til sejr i landevejscykling.

Med udgangspunkt i deres eget venskab og partnerskab har de to artister skabt en nycirkus-perle sprængfuld af charme, energi og sprudlende humor. Med absolut overlegen fysik, spektakulære optrin og vittigt bid sætter de den menneskelige natur på spidsen og får os til at genkende og grine af os selv.

Catalanske Manel Rosés og svenske Nilas Kronlid mødte hinanden på cirkusskolen DOCH i Stockholm. Efter mange års karriere i kompagnier som Cirkus Cirkör og Cirque du Soleil – og en guldmedalje til den ultimativt prestigefulde Festival du Cirque de Demain – har de nu skabt deres helt egen, personlige og ret så enestående forestilling om sig selv.

Varighed: 45 min

Vixen

Hvad er en stærk kvinde og hvornår knækker hun? Med stærke kvinder, passion og menneskelige katastrofer undersøger VIXEN samfundets indflydelse på kvinderollen.

Tanter består af tre vilde kvinder, der ønsker at ændre verden til det bedre. Med tovværk og svingende trapez arbejder de med kontrast mellem det elegante og det hysteriske, det brutale og det selvstyrede. De svinger mellem impulserne af kød og blod og hjernens logik.

Du kan læse mere om Tanter på facebook.com/tanterkompani

Varighed: 60 min

Zoog

ZOOG – er det smukke og det grimme af ethvert forhold, glæde i sine gode øjeblikke men også de vanskeligheder og konflikter der findes i det. Det er et møde mellem to akrobater, en daglig sag, et spil af kærlighed og had, en kamp ​​hvor ømhed og grusomhed blandes. Amir og Hemda, er et par akrobater i “byttede roller” fra normen. I en unik stil, der tager inspiration fra kampsport, capoeira og parkour, gør de deres fælles akrobatiske bevægelse til en form for dans. Et show der berører følsomme punkter, med humor, oprigtighed og sprængende energi.

Amir og Hemda har arbejdet sammen siden 2013. Efter deres kunstneriske dannelse i Israel og Italien færdiggjorde de sig fra formationen “insertion professionnel” på Le Lido des Arts du Cirque de Toulouse i 2017.

Partner Acrobatics, Acro Dance, Movement Acrobatics og hand to hand er de discipliner, der tjener som basis for Amir og Hemdas arbejde.

Varighed: 30 min

Svalbard Cabaret Night

En site specific kabaret skabt til DYNAMO Circus Festival 2019, med verdensklasse artisterier og live-musik.

De fire menneskelige dyr mødtes på universitetet for dans og cirkus i Stockholm et par skæbnesvangre år siden. De fandt hinanden ret hurtigt og begyndte snart at grine, græde og gå på eventyr sammen (men ikke nødvendigvis i den rækkefølge). Gennem en fælles kærlighed for livet i sin enkelhed og sund diskussion on dens kompleksitet, indså de fire, at de havde en trang til at dele deres tanker handlinger og visioner.

Man kan læse mere på deres hjemme side her: svalbardcompany.com

Og man kan følge dem på facebook lige her: facebook.com/svalbardcompany/

Varighed: 60 min

Cuerdo

Velkommen til Señor Stets verden. En mand slæber en kuffert ind. Ud af den tager han 1 times forestilling, med få elementer. Et reb at danse med. Et andet der opfører sig som en slange. 9 rottefælder og en næsten levende fisk.

Med en blanding af cirkus, dans, og objekt teater føres publikum igennem en minimalistisk forestilling, der blander klovnens legesyge verden med en gyserfilms spænding.

Forestillingen er et resume a materiale skabt til forskellige forestillinger, her samlet i en solo ,der inviterer ind i en minimalistisk og poetisk verden. Alt ledsaget af en kassettebåndoptager og en gammel megafon.

Varighed: 65 min

WALD

Cirkus med skoven vendt på hovedet

Organisk håndstand af et kollektiv på seks kunstnere. 

Som navnet antyder, handler Wald om skoven. Naturens udvikling, vækst, forfald, død og genfødsel og hvad der sker med den, når den påvirkes af mennesker. Som spirer, der søger efter lys, i en mørkere tid for naturen udforsker Wald de omskiftelige omgivelsers cykliske væsen. 

SPILLESTED Inde på DYNAMO
ALDER Fra 10 år
VARIGHED ca. 55 min.

Foto: Olof Grind

WALD er en del af Circus Link, der er medfinansieret af Den Europæiske Unions program Et Kreativt Europa

THE GOOD PLACE

Le Peep Show des Marcel’s

THE GOOD PLACE er et helt skørt, farverigt, festligt og plastic fantastic univers, som du ikke kan undgå at forelske dig i. THE GOOD PLACE er illusion og spænding. Gak og løjer. Interaktiv og medrivende. 

Den fest du har savnet hele året. Kom og syng og dans. Kom helt tæt på peep showet, der kurerer alle sorger. (U)dokumenteret effekt!

Forestillingen spiller i ret lille men enormt stort all-pink telt midt på Byens Ø.

SPILLESTED I det lille telt
ALDER Alle aldre
VARIGHED 70 min.

MAD IN FINLAND

Længe ventet Danmarkspremiere

Mellem nostalgi, kærlighed til tradition og humor, får vores finske kvinder, om det er trapezist, funambulist eller akrobat, de nordiske klichéer til at flyve. Kvinderne fra Mad in Finland –  vi er allerede tossede med dem.
– Le Monde

Med galgenhumor, kærlighed og vildskab viser MAD IN FINLAND de syv artisters forestilling om deres hjemland. En stor, vanvittig og uforglemmelig cirkusoplevelse langt ud over det sædvanlige.

SPILLESTED Det Store Cirkustelt
ALDER Fra 5 år
VARIGHED Ca. 75 min.

FORESTILLINGEN KAN SES MED PARTOUTBILLET, DAGSBILLET ELLER ENKELTBILLET TIL FORESTILLINGEN
Pris – enkeltbillet: Kr. 120 – kr. 80 (ung/stud/pens/fattig) – kr. 40 (børn)
Køb billet til torsdag 5. aug kl. 19
Køb billet til fredag dag 6. aug kl. 21
Køb billet til lørdag 7. aug kl. 17 

Foto & tegninge: Sébastien Armengol, Paola Jorquera, Lucce

UDSOLGT – OTUS

Udsolgt – reserverede billetter kan afhentes i billetboden

Cirkus og fysisk teater

Lejlighedsvis forvirrende, ofte smuk og helt igennem fængende. OTUS fortjener bestemt at blive set af mange.” 
– British Theatre Guide

To væsner i en abstrakt verden af træ med ustabile planker, reb, bord og en trapez. Med cirkus, fysisk teater, bevægelse, og klovn udforsker OTUS spændinger i deres gådefyldte verden.

SPILLESTED Inde på DYNAMO
ALDER Fra 6 år
VARIGHED Ca. 55 min.

OTUS er en del af Circus Link, der er medfinansieret af Den Europæiske Unions program Et Kreativt Europa

FÅ PLADSER TILBAGE -Kiseldalen

UDSOLGT FREDAG – FÅ PLADSER LØRDAG

Forestilling for hele familien og især for børn

To jonglører mødes i grænselandet mellem drøm og virkelighed. 
Jongleringsredskaber og mærkelige dimser bliver vakt til live, og tiden går hurtigere end normalt. 

I et flow af rytmiske færdigheder og akrobatiske eksperimenter inviteres publikum på en legende cirkusrejse til et ukendt pastelfarvet landskab.

Vi forlader det, der har været, og det der vil blive, og inviterer dig til Kiseldalen.

SPILLESTED Inde på DYNAMO
ALDER Fra 3 år
VARIGHED Ca. 30 min.

UDSOLGT – Un Cirque plus Juste

IKKE FLERE PLADSER TIL FREDAG OG LØRDAG

Mindeværdig cirkusforestilling

Jani Nuutinens fortryllende enmands circus fremmaner glæde og magi.” 
– London International Mime Festival

Båret frem af nostalgisk fransk chanson er denne intime solo med lysspil, blikke og magi, en hilsen til det gode gamle cirkus, men brillant genfortolket for samtiden.

En forestilling, der kryber helt ind i sjælen.

SPILLESTED Inde på DYNAMO
ALDER Fra 7 år
VARIGHED Ca. 45 min.

Foto: Philippe Laurençon

UDSOLGT – KICK-ASS KABARET

Velkommen til årets kabaret, under kuplen i kæmpeteltet på Byens Ø.

Til toner komponeret af Joakim Moesgaard, præsenterer DYNAMO et væld af artister fra ind- og udland. Traditionen tro iscenesættes kabareten af en ny instruktør hvert år, og i år er det ingen ringere end David Tholander – En af frontløberne inden for genren Magie Nouvelle (ny-tryl) i Danmark.

Kort sagt… hvis du går glip af det her, så er du en firkant!

SPILLESTED I det store cirkustelt
ALDER Alle Aldre
VARIGHED Ca. 120 min inkl. pause

FORESTILLINGEN KAN SES MED PARTOUTBILLET, DAGSBILLET ELLER ENKELTBILLET TIL FORESTILLINGEN
Pris – enkeltbillet: Kr. 120 – kr. 80 (ung/stud/pens/fattig) – kr. 40 (børn)
Køb billet til lørdag 7. aug kl. 21

PARTY TRICKS MED DAN LE MAN

Dan le Man er en australsk/Estisk host og performer extraordinaire med shows i mere end 30 lande bag sig.

Boom, og nu er han her i Odense for at være vært for en aften med Party Tricks. Intet trick er for lille. Alt og alle kan vise deres tricks. Der vil være præmier for alle. Det er som karaoke, men vi laver tricks i stedet for sange.

Hvad er dit go to party-trick?

SPILLESTED Inde på DYNAMO
ALDER Fra 12 år
VARIGHED Ca. 90 min.