The greatest and 2nd smallest circus in the world

Brunette Bros. har gennem 11 år udviklet humoristisk teater og scenerum som bygger på selve forestillingens disintegration. Kompagniet har undersøgt de tidslommer og rum som opstår når teaterstykket falder fra hinanden.

I praktisk forstand har de bygget scenografi der går i stykker, karakterer som går i opløsning og nedbrudt rammerne for scenerum. Her udnyttes den skrøbelighed som opstår når tilskuerne er tvivl om hvad er virkeligt og hvad er skuespil og dermed en mulighed for en total inddragelse af publikum som hengiver sig fuldstændigt til  illusionen.

I “The Greatest & 2nd Smallest Circus in the World” har Brunette Bros. udviklet en særlig teater forestilling hvor dukketeater, live musik og klassisk klovn blandes i lige dele.

Vagabonden Lisa Skjøth Madsen fra Norden og den eksotiske og nationalistiske Maria Solà Font fra Catalonien var heldige at finde hinanden under en frygtelig storm i Stillehavet. Efter at have reddet hinanden liv fra glemselens tunge, rejste de til København, Danmark, hvor de fusionerede danskernes kantethed med det sydlige temperament, til et lidt anspændt og underligt barn af et marionet og musikteater, der stadig eksisterer den dag i dag.

Læse mere på facebook.com/BrunetteBros

Varighed: 60 min

All genius, all idiot

All Genius All Idiot brings us into the crazy and wild world of Svalbard. A journey of music, stunts and dance through a place of nonsense.

The design is based on the band like energy of the company and the feel of a desolated Scandinavian wasteland with American undertones. A fine line between man made and nature runs through the design which features rivers of cables, pulsating garbage bag lights, water, a backdrop made from a discarded advertisement banner for Svalbard Air Freshener, explosives, a neon sign and a disco ball. Like the performance it is based on a sense of ideas and atmospheres, which gives a distinct experience but no easily decipherable meaning.

There is a progression in the space from feeling lost in the garbage filled art-house snow planes to the comfort in finding a half empty cabin with a flickering neon sign above. Within, the energy, heat, extreme physicality and charm of the four performers is sure to win you over.

Lazuz

GREGARIOUS

GREGARIOUS er et vidunderligt anti-heroisk studie af den menneskelige side af sport – midt imellem konkurrence og broderskab. Holdånd overfor rivaliseren.

På engelsk er ’gregarious’ en betegnelse for dyr og mennesker, der har det bedst i flok. Og på spansk er ’gregario’ en vandbærer – en hjælper, der må ofre sig selv for at føre sin holdkaptajn til sejr i landevejscykling.

Med udgangspunkt i deres eget venskab og partnerskab har de to artister skabt en nycirkus-perle sprængfuld af charme, energi og sprudlende humor. Med absolut overlegen fysik, spektakulære optrin og vittigt bid sætter de den menneskelige natur på spidsen og får os til at genkende og grine af os selv.

Catalanske Manel Rosés og svenske Nilas Kronlid mødte hinanden på cirkusskolen DOCH i Stockholm. Efter mange års karriere i kompagnier som Cirkus Cirkör og Cirque du Soleil – og en guldmedalje til den ultimativt prestigefulde Festival du Cirque de Demain – har de nu skabt deres helt egen, personlige og ret så enestående forestilling om sig selv.

Varighed: 45 min

Vixen

Hvad er en stærk kvinde og hvornår knækker hun? Med stærke kvinder, passion og menneskelige katastrofer undersøger VIXEN samfundets indflydelse på kvinderollen.

Tanter består af tre vilde kvinder, der ønsker at ændre verden til det bedre. Med tovværk og svingende trapez arbejder de med kontrast mellem det elegante og det hysteriske, det brutale og det selvstyrede. De svinger mellem impulserne af kød og blod og hjernens logik.

Du kan læse mere om Tanter på facebook.com/tanterkompani

Varighed: 60 min

Zoog

ZOOG – er det smukke og det grimme af ethvert forhold, glæde i sine gode øjeblikke men også de vanskeligheder og konflikter der findes i det. Det er et møde mellem to akrobater, en daglig sag, et spil af kærlighed og had, en kamp ​​hvor ømhed og grusomhed blandes. Amir og Hemda, er et par akrobater i “byttede roller” fra normen. I en unik stil, der tager inspiration fra kampsport, capoeira og parkour, gør de deres fælles akrobatiske bevægelse til en form for dans. Et show der berører følsomme punkter, med humor, oprigtighed og sprængende energi.

Amir og Hemda har arbejdet sammen siden 2013. Efter deres kunstneriske dannelse i Israel og Italien færdiggjorde de sig fra formationen “insertion professionnel” på Le Lido des Arts du Cirque de Toulouse i 2017.

Partner Acrobatics, Acro Dance, Movement Acrobatics og hand to hand er de discipliner, der tjener som basis for Amir og Hemdas arbejde.

Varighed: 30 min

Svalbard Cabaret Night

En site specific kabaret skabt til DYNAMO Circus Festival 2019, med verdensklasse artisterier og live-musik.

De fire menneskelige dyr mødtes på universitetet for dans og cirkus i Stockholm et par skæbnesvangre år siden. De fandt hinanden ret hurtigt og begyndte snart at grine, græde og gå på eventyr sammen (men ikke nødvendigvis i den rækkefølge). Gennem en fælles kærlighed for livet i sin enkelhed og sund diskussion on dens kompleksitet, indså de fire, at de havde en trang til at dele deres tanker handlinger og visioner.

Man kan læse mere på deres hjemme side her: svalbardcompany.com

Og man kan følge dem på facebook lige her: facebook.com/svalbardcompany/

Varighed: 60 min

Cuerdo

Velkommen til Señor Stets verden. En mand slæber en kuffert ind. Ud af den tager han 1 times forestilling, med få elementer. Et reb at danse med. Et andet der opfører sig som en slange. 9 rottefælder og en næsten levende fisk.

Med en blanding af cirkus, dans, og objekt teater føres publikum igennem en minimalistisk forestilling, der blander klovnens legesyge verden med en gyserfilms spænding.

Forestillingen er et resume a materiale skabt til forskellige forestillinger, her samlet i en solo ,der inviterer ind i en minimalistisk og poetisk verden. Alt ledsaget af en kassettebåndoptager og en gammel megafon.

Varighed: 65 min