SAIL IN CIRCUS CINEMA

Velkommen til en unik filmvisning, der foregår i helt nye rammer: til søs.

60secondscircusfilm er en helt ny international konkurrence for cirkusfilm af et minuts varighed, initieret af DYNAMO og OFF – Odense Internationale Film Festival. De deltagende film vil blive projiceret på en stor udendørs skærm, som du kan se fra både kajen og din kajak. Så tag din jolle, tømmerflåde, kajak, båd eller våddragt med, og kom med til Sail in Circus Cinema  i Odense havn.

STED På kajen ved Byens Ø
ALDER For alle aldre

Præsenteret i samarbejde med OFF Film Festival og Royal Unibrew. SAIL-IN-BIO I ODENSE HAVN er støttet af Odense Kommune, Oplev Odense Puljen

Fri adgang!
Bemærk: Forsinkelse i Sail in Cinema. Forventet opstart ca. kl. 22.


SMÄLTANDE

KUNSTFILM

Et tværfagligt projekt af Isak Stockås, Luuk Brantjes og Joel Roxendal om at skabe opmærksomhed på at den snehvide vinter forsvinder. Det, der plejede at være en årstid med totale hvideklædte landskaber, bliver til en grå intethed af regn og mørke.

Se filmprogrammet på Festivalpladsen.

MÅLGRUPPE For alle
SPILLESTED Biografcamper

INSTRUKTØR Isak Stockås
SPROG Engelsk (ingen undertekster)
VARIGHED Ca. 10 min

INVISIBLE CIRCUS: NO DRESS REHEARSAL

DOKUMENTAR

En gruppe undergrundsskuespillere, musikere, entertainere, akrobater, malere og aktivister, blev i fire år fulgt af filmskaber, Naomi Smyth, for at lære deres hemmeligheder om hvordan de lykkes med at besætte tomme bygninger.

Se filmprogrammet på Festivalpladsen.

SPILLESTED Biografcamper
MÅLGRUPPE For alle

INSTRUKTØR Naomi Smyth
SPROG Engelsk (ingen undertekster)
VARIGHED 98 min.

THE LAST CIRCUS PRINCESS

DOKUMENTAR

I hele sit liv har Simona rejst med sin families circus, men langsomt går det ned ad bakke, og hun bliver nødt til at træffe et valg. Enten løfter hun familiens cirkusarv ved at blive den syvende generation af artister. Eller også bryder hun familietraditionen og træder ud i det ukendt liv uden for cirkus.

Se filmprogrammet på Festivalpladsen

MÅLGRUPPE For alle
SPILLESTED Biografcamper

INSTRUKTØR Åsa Sjöström
SPROG Svensk med engelske undertekster
VARIGHED 58 min.

MAD IN FINLAND

DOKUMENTAR

Hvad sker der, når en finsk cirkusartist beslutter sig for at lave en film med sine seks finske medperformere? 

De genskaber Finland i en forestilling, de turnerer verden rundt, og de skaber film på samme måde som de skaber en cirkusforestilling … med en finsk mobiltelefon eller et kamera.

Se filmprogrammet på Festivalpladsen

SPILLESTED Biografcamper

INSTRUKTØR Elice Abonce Muhonen
SPROG Finsk og fransk med engelske undertekster
VARIGHED 65 min.

THE CIRCUS DIRECTOR

DOKUMENTAR

The Circus Director er en film om cirkusdirektøren, Tilde Björfors, der konfronterede sin frygt og kastede sig ud i det ukendte. For 20 år siden bragte hun nycirkus til Sverige og har siden opbygget et af verdens mest succesrige kompagnier inden for nycirkus: Circus Cirkör.

Se filmprogrammet på Festivalpladsen

SPILLESTED Biografcamper

INSTRUKTØR Titti Johnson & Helgi Felixson
SPROG Svensk med engelske undertekster
VARIGHED 75 min.

THE ARCTIC CIRCUS

Dokumentarfilmen The Arctic Circus er en historie om fællesskab, identitet, tilhørsforhold, accept og fordomme.

Gennem filmen oplever vi de forskellige personer i cirkuset, de begivenheder, der opstår med og omkring dem, samfundene og de utrolige landskab utrolige landskaber de kommer igennem.

Se filmprogrammet på festivalpladsen

MÅLGRUPPE For alle
STED Biografcamperen

INSTRUKTØR Haakon Sand & Gudmund Sand
LANGUAGE English – English Subtitles
DURATION 25 min.

INTO THE WATER

Drømme, ungdommeligt vovemod og akrobatik tilsat klimadebat. Syv nyuddannede cirkusartister har dannet gruppen Acting for Climate og sejler ud på en gammel tomastet skonnert for at ændre vores syn på klimaudfordringerne. Into The Water er en dokumentarfilm, der følger unge mennesker på et vigtigt tidspunkt i deres liv, hvor drømme og virkelighed mødes.

Se filmprogram og spilletider på festivalpladsen. Filmen kan ses i biografcamperen.

INSTRUKTØR Andreas Voss
SPROG Med engelske undertekster
VARIGHED Ca. 20 min.

The Art of Working in pairs

I dokudramaet The Art of Working in Pairs viser norske Thor Brenne de dilemmaer der følger med, når man igennem mange år har opbygget en altafgørende relation til sin partner. Louise og Henrik er to professionelle cirkus-akrobater, der konstant er på udkig efter nye måder at udtrykke sig på kunstnerisk.

Instruktør: Thor Brenne
Varighed: 11 min
Sprog: Norsk & Svensk – Engelske undertekster

Fish

Svensk-producerede FISH er fortællingen om en ung kvinde og hendes guldfisk. En kærlighedshistorie om tab og om at genfinde styrken fortalt ved hjælp af cirkusdiscipliner som ”kinesisk pæl” og ”slap line.”

Director: Åsa Johannisson
Varighed: 11 min
Sprog: Non-verbal

Circus Rwanda

Circus Rwanda indvilliger Rosťa Novák, leder af Cirk La Putyka, kunstnerisk arbejdsnarkoman og perfektionist i et samarbejde med en afrikansk akrobat-trup. Han rejser derfor til Afrika for første gang i hans liv for at sammensætte en cirkusforestilling om kultursammenstød.

Instruktør: Michal Varga
Varighed: 80 min
Sprog: Engelsk & Tjekkisk – Engelske undertekster

En Équilibre

Omgivet af sved og støv har Kati og Victor zig-zagget sig gennem Frankrig og Europa gennem de sidste 15 år som Cirkus Aital. Hun er ”flyer” og han er ”base”, og sammen har de holdt balancen i manegen og i livet igennem et utal af forestillinger. Indtil de bliver forældre og kompagniets fortsatte eksistens sættes på spil. Det er En Équilibre.


Instruktør: Antares Bassis og Pascal Auffray
Varighed: 53 min
Sprog: Fransk

Petit Bus Rouge – Flying Frenchies

Petit Bus Rouge – Flying Frenchie er en først og fremmest en dokumenteret kræftanstrengelse og en tour de force i vilde cirkus-stunts. Filmen er cirkus-verdenens svar på en skate-movie og en hyldest til øverummet og cirkus-tricks for ingen andre end artistens skyld.

Director: Sébastien Montaz-Rosset
Varighed: 76 min
Sprog: Fransk