Circus Seminars

En række talks, drøftelser, paneldebater og refleksioner på DYNAMO Circus Festival 2023. Seminaret finder sted fra 14.-16. juni 2023 i Odense.

Vi faciliterer en platform hvor arrangører, producenter og kunstnere kan dele viden og best practice på tværs af regionen. Vi tager udgangspunkt i den aktuelle virkelighed og udfordringer på området med fokus på at skabe en mere bæredygtig fremtid for samtidscirkus, i Norden og videre. Temaerne for seminarerne i 2023 er Innovation, Articulation og Sustainability, og du kan læse mere om disse her.

Som deltager i seminarerne kan du købe en Festival Partout Billet med rabat. Rabatkoden og et billetlink vil blive sendt til dig, når du tilmelder dig via formularen nederst på denne side.

Kort info & programoversigt 
Alle aktiviteter foregår på følgende adresse: Buchwaldsgade 48, Odense C (10 min gang fra DYNAMO). Lokalet er ikke tilgængeligt med kørestol.

Onsdag 14. juni
10.00-12.00: Circus as practices of hope. Foredrag af Marie-Andrée Robitaille. [ENG]
13.00-15.00: Workshop om cirkusdramaturgi. [ENG]
18.30-19.00: Book presentation – Notes on Creation by Katapult. [ENG] OBS! Dette foregår på festivalpladsen ved DYNAMO (Finlandkaj) i Circus Boutique.

Torsdag 15. juni
10.00-12.00: Writing the physical. skriveworkshop med Anne Liisberg/ISCENE (foregår på dansk) 
13.00-15.00: Lancering af det nye danske Netværk for cirkus / Dansk Samtidscirkus i samarbejde med DAF [ENG] OBS! Foregår på DYNAMO (Finlandkaj 6)
15.30 – 16.30: Forestillingen ‘Multiverse’ af Marie-Andrée Robitaille (på DYNAMO – forhåndsbooking af billetter påkrævet) 

Fredag 16. juni 
10.00-12.00: Strategies to navigate a circus career. Panelsamtale v. Sunniva Byvard, Jacob Stage, Stina Resting, Moderator – Anne Liisberg. [ENG]
12.30-14.30: Creating without compromise – circus in a commercial context. Pitch workshop v. Dan le Man. Præsenteret i samarbejde med Udviklingsplatformen for Scenekunst. [ENG]

Det er gratis at deltage, men vi opkræver et gebyr på 250 DKK/35 EUR ved udeblivelse. Sidste frist for tilmelding: 15. maj. Deadline for afbud: 1. juni. For spørgsmål, kontakt: Elena Stanciu elena@dynamoworkspace.dk | tlf. (+45) 52 60 65 05

Program

Onsdag 14. juni 


10:00 – 12:00 

Circus as Practices of Hope
Circus as practices of hope. Foredrag af Marie-Andrée Robitaille

Mennesker står i øjeblikket over for komplekse kriser på planeten Jorden. Siden 2020 har scenekunstsektoren været disrupted. Nu i 2023 er vi i skæringspunktet mellem gamle måder og nye måder at gøre tingene på. Hvad vil det i denne sammenhæng sige at være cirkusartist i dag? Hvordan kan cirkus forblive relevant i nutidens sammenhænge, ​​og hvordan kan cirkus hjælpe med at besvare bredere spørgsmål om menneskelig involvering i verden? 

Til dette års udgave vil Marie-Andrée tale om de tre seminarers temaer: Articulation, Innovation and Sustainability med udgangspunkt i hendes doktorale kunstneriske forskningsprojekt, “Circus as Practices of Hope.” Foredraget åbner op for en samtale om cirkusspecifikationer og etiske overvejelser, og vi vil i fællesskab reflektere over, hvordan cirkuskunst kan forblive praksisser for håb, solidaritet og omsorg for fremtiden. Læs mere om Marie-Andrées arbejde her. Foto af Einar Kling Odencrants

13.00-15.00

Cirkusdramaturgi: Creation and Wonder
Workshop faciliteret af Daniel Gulko

Denne workshop ser på de særlige forhold ved dramaturgi for skabelse af cirkusforestillinger. Skal et stykke fortælle en historie? Hvorfor skaber du dette stykke? Hvem er det til? Hvad er den historie, du prøver at fortælle? Hvordan når man frem til en historie, når man forlader sit arbedsredskab og cirkusdiciplin? Hvilken rolle spiller din disciplin t i at fortælle denne historie? Egner det fysiske udtryk sig til en dramaturgisk logik? Workshoppen byder på en blanding af teoretisk og anvendt viden.

*Creation and wonder – titlen er inspireret af Henri Matisse: “You study, you learn, but you preserve your original naivety. It must inhabit you, like a drunkard’s desire to drink or like love in the lover.”

18.30-19.00

Book presentation – Notes on Creation
Presentation og Q&A med Oli Pinchbeck og Declan Mee / Katapult

OBS! Finder sted på festivalpladsen ved DYNAMO Finlandkaj 6 i Circus Boutiqueen!

Notes on Creation er en samling af viden og meninger om den kreative proces i samtidscirkus, formuleret af tænkere, skabere, praktikere, lærere, kunstnere, akademikere, klovne, koreografer, instruktører, producenter m.fl. Af emner kan nævnes: Forskning, Inspiration, Musik, Instruktion, Nøgenhed, Gruppearbejde, Dramaturgi, Livet som Kunstner, Undervisning og mange flere.

Bogen præsenteres emne-for-emne og spørgsmål-for-spørgsmål, hvor kunstnernes bidrag vises i en små stykker og samtalestil, hvilket gør det nemt at dykke ned i bare for inspiration, for et specifikt emne eller at sætte sig ned og læse fra ende til anden. Declan og Oli vil være værter for en kort præsentation af bogen og Q&A, samt at have kopier af Notes on Creation til salg.

Torsdag 15. juni


10:00 – 12:00

Writing the Physical
Skriveworkshop med Anne Liisberg/ISCENE og Katrina Bugaj (Out of Balanz) (foregår på dansk)

“International forskning peger på, at kulturjournalistik udover at rapportere og formidle nyheder også i stigende grad sætter et kulturelt filter på nutiden, det vil sige sætter aktuelle tendenser og begivenheder i perspektiv og åbner dem for debat.” (Anne Liisberg) Kulturjournalistikkens rolle er central for at rammesætte scenekunst, lede dialog og udvikle et ordforråd for forskellige kunstarter. Hvordan skriver vi om scenekunst og om cirkus? Hvordan oversættes det fysiske til talesprog og skriftlig form? Hvad mener kunstnere om anmeldelser og kritik, og hvordan kan de integrere det i fremtidens arbejde? Disse spørgsmål og mere inspirerer til denne workshop faciliteret af kulturjournalist Anne Liisberg fra ISCENE. Workshoppen er åben for både cirkus/udøvende kunstnere og forfattere/deltagere med interesse for kulturskrivning på forskellige niveauer.

13.00 – 15.00

Lancering af det nye Netværk for Samtidscirkus Brancheforeningen Dansk Samtidscirkus 
Officiel lancering, åben dialog og visionsworkshop. Programmet her.

Alle (fra Danmark og udlandet) inviteres til lanceringen af ​​et helt nyt netværk for samtidscirkus i Danmark! Kom og vær med til at fejre det med os, mød bestyrelsen, medlemmerne eller bliv måske medlem. Vi er glade for at invitere dig til en workshop med drømme og bobler. Vi holder en panelsamtale og åben diskussion, efterfulgt af en visionsworkshop, hvor deltagerne guides til at forestille sig cirkusets fremtid og spore vejen fra vision til virkelighed med fokus på bæredygtig udvikling for området. Lanceringsarrangementet og workshoppen præsenteres i samarbejde med DAF og Acting for Climate.
Panelsamtale med: Lina B. Frank (SE), Kristina Eriksson (SE), Ib Jensen (DK), Dorthe Vincentzen (DK), Signe Løve Anderskov (DK).

Fredag 16. juni
Producers’ Platform #9 x DYNAMO Circus Festival

En gang om året udbyder Udviklingsplatformen for Scenekunst heldagsseminaret Producers’ Platforms. Seminaret er målrettet producenter og selvproducerende scenekunstnere. Formatet giver plads til fordybelse, inspiration og vidensdeling på tværs.


10:00 – 12:00 

Strategies to navigate a circus career
Panelsamtale v. Sunniva Byvard, Jacob Stage, Stina Resting, Moderator – Anne Liisberg. Præsenteret i samarbejde med Udviklingsplatformen for Scenekunst

Til dette panel dykker vi ned i nogle af de mere udtalte problematikker ved en cirkuskarriere. Vi diskuterer måder og metoder til at balancere alle sider af det professionelle liv. Med for få ressourcer og manglende infrastruktur i den danske samtidscirkusbranche, finder kunstnere og kompagnier måder at trives på og skabe kunst. Udviklingsplatformen for Scenekunst inviterer kunstnere og producenter med en mangfoldig karriere ind for at dele egne erfaringer med tips og tricks til, hvordan man succesfuldt navigerer rundt i en intens del af scenekunstbranchen med fokus på at skabe mere bæredygtige arbejdsmodeller. Denne session er åben for alle, der arbejder i eller har interesse for kultursektoren. Vi anerkender sammenhængen mellem kreativt og kulturelt arbejde, og vi inviterer til dialog på tværs af kunstformer og faglige baggrunde. Foto: Frida Gregersen

12.30 – 14.30

Creating without compromise – How do commercial interests and art function together?
Pitch workshop v. Dan le Man.

Pitch your show right and get more bookings. Contacting a festival, event, agent or a professional producer is like going on a first date. They make decisions about whether you get to meet them again based on speed and clarity of communication, your personality, the quality of your show visuals, online presence, etc. It’s more than just the quality of your show. Put your best foot forward and stand out from the crowd by knowing how to pitch your show so you’ll get more quality bookings and leads. We’ll deal with common mistakes made during an approach to bookers via email, through social media and in online application forms so it’s easier for producers, festivals and organisers to book you. 
he workshop is co-presented with co-presented with Udviklingsplatformen for Scenekunst. Read more about pitch coach Dan le Man here.

Registration

Hvis du ikke nåede deadlinen på registrering, men stadig ønsker at deltage, så send en email til elena@dynamoworkspace.dk

DYNAMO Circus Seminars is supported by Nordic Culture Point – Culture and Art Programme and Wistifonden.

Photos by Cosmin Cirstea, unless specified.