Nycirkus på nordisk vand

Gaffelriggen Johanne har sejlet tusindvis af sømil fra Nordsøen gennem lumske Skagerrak til den åbne Østersø. Hun har lagt skrog til galskab og skørbug og i ly af natten har hendes besætning konspireret, drukket og lært sig selv nye tricks.

I stiv kuling står havgusens helte vejrbidt og rå klar med et vildt og imponerende cirkus-show! En gal og genial balancegang om livet ombord og om verden på land.

Med halsbrækkende akrobatik fra masten, håndstand i vinden og uovertruffen præcision i alt hvad der sker, viser besætningen af artister og musikere, hvad der sker når kommandolinjer går fløjten og det kreative anarki bryder ud.

“Nycirkus på Nordisk Vand” er et flot og forførende cirkusshow af ca. 60 min. varighed med livemusik af den svenske electronica-artist Jenny Nilsson og anbefales til alle aldre. “Nycirkus på Nordisk Vand” er den 2. i rækken af DYNAMOs co-producerede nycirkus forestillinger!

Det får bära eller brista

En akrobatisk forestilling, der fortæller historien om kvinders styrke

Op igennem historien har kvinders fysiske arbejde altid og over alt i verden været forbundet med hushold og børnepasning. Det får bära eller brista er inspireret af nordiske kvinders fysiske opgaver over de sidste hundrede år. Baseret på interviews med artisternes mødre, bedstemødre og oldemødre er forestillingen en illustration af de opgaver, der har været nødvendige at udføre som overhoved og primær arbejdshest i hverdagen.

I Det får bära eller brista arbejder seks kvindelige akrobater sammen som tre duopar, som to triogrupper og som ét akrobatisk kollektiv.

De har alle omkring tyve års erfaring som professionelle nycirkus-artister med alle de erfaringer og skavanker, der der følger med.

Det får bära eller brista er en smuk, fysisk og imponerende skildring af kvinden som bærende figur i livet. Forestillingen henvender sig til publikum i alle aldre, men det anbefales, at mindre børn kommer i følge med voksne.

Nordisk Folkemusik

Musikken til forestillingen er baseret på de nordiske landes folkemusiske traditioner. De nye kompositioner er inspireret af traditionel folkemusik fra Sverige, Danmark, Norge og Finland.

De to musikere, multiinstrumentalisterne Anna Cederquist og Anna Rynefors, illustrerer og forstærker forestillingen med varieret, varm, stemningsfuld, glad, tung og krøllet moderne folkemusik.

WALK-MAN

Halsbrækkende hverdagsstunts

Du vil aldrig krydse gaden på samme måde igen! Halsbrækkende hverdags-stunts, DON GNU poesi og kærlig sort/hvid humor kaster nyt lys på hverdagens kedsommelige rutiner og vores måde at være sammen på som mennesker.

På en helt almindelig dag bevæger fire mænd sig gennem byen til fods. Med det længste ben forrest følger de hastigt strømmen uden at stille spørgsmål til lyskurvens dikterende stopdans, vejskiltenes uforbeholdne herskervælde eller andre af fællesskabets uskrevne regler for god opførsel. Indtil én af dem pludselig bestemmer sig for at gøre oprør…

Der bliver masser af rå fysik, hverdags-stunts og DON GNU attitude, når jorden under de fire performere bogstavelig talt forsvinder og de regler, rutiner og fælles normer, vi alle tager for givet, pludselig mister deres betydning. Et fodgængerfelt er ikke længere bare et fodgængerfelt, og god opførsel er ikke længere bare én ting.

WALK-MAN kaster nyt lys på hverdagens kedsommelige rutiner og længslen efter frihed og en legende tilgang til verden. Du vil aldrig krydse gaden på samme måde igen!

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Teater Momentum

OBS: Artist talk 5/5

VARIGHED 70 min.
ALDER For alle

BILLET
Årskortholdere: 0 kr.
Alm. billet: 200 kr.
Gruppebillet, voksen: 140 kr. (min. 6 pers.)
Ungdomsbillet u/25: 110 kr. 
Ungdomsgruppe: 80 kr. (min. 6 pers.)

★★★★★
“Fyrig og fortryllende fodgængerdans” – Aarhus Stiftstidende

Om kompagniet

DON GNU – Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Kompagniet blev etableret i 2010 af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der i fællesskab står for den kunstneriske ledelse. I dag er DON GNU et af Danmarks mest turnerende kompagnier.

UDSKUDT – DÉJÀ

En levende tidskapsel

I et rum på 20 m2 udspiller verdenshistorien sig over et spænd på 8 milliarder år gennem ekspressiv bevægelse, magiske illusioner og dukketeater.

Fra fortidens hulemænd i lændeklæder over 2010’ernes DJ’s i tracksuit. En visuel rejse gennem tiden som stiller spørgsmål til vores betydning, eller nærmere: Vores ubetydelighed, set i et større tidsperspektiv.

DÉJÀ er inspireret af Richard McGuires prisbelønnede graphic novel Here. Et poetisk og et humoristisk udtryk der sammensætter billeder fra forskellige tidsepoker.

DÉJÀ er en lysbilledfremvisning af det som var, det som er og det som kan komme.

Forestilling præsenteres i samarbejde med Teater Momentum, og spiller på Ny Vestergade 18, Odense C

Arrangementet er udskudt pga. nedlukningen

Billetsalg i døren kr. 200 – køb din billet i forsalg, det er billigere!OM KOMPAGNIET

The Krumple skaber visuelt fængslende teater uden grænser, med et stærkt element af overraskelse. Mennesket er i centrum for alt kompagniet skaber, og hver forestilling udforsker den fine linje der er mellem følsomhed og dumhed, i deres søgen efter det, der normalt ikke kan ses.

Læs mere på deres hjemmeside
Følg The Krumple på Facebook
Følg The Krumple på Instagram

Co-produktion med FIGURTEATRET I NORDLAND

Foto: Antero Hein

AFLYST: Portmanteau

Forestillingen er desværre aflyst – til gengæld er der tilføjet ekstra visninger DOIS og Piste, piste, piste!

Et poetisk møde

Til de dybe toner af en kontrabas, bevæger to performere sig rundt på scenen. Den ene er danser, den anden er visuel kunstner. Begge kalder sig cirkusartister.

Med udgangspunkt i en portmanteau – en sproglig betegnelse for nye ord, der kombinerer to betydninger – undersøger forestillingen hvad der sker i mødet mellem to kunstneriske udtryk.

Sammen udforsker performerne rum, lyde, lys og bevægelse – et poetisk og visuelt møde mellem kroppe og sanseligheder, der prikker til forestillingsevnen og pirrer fantasien.

Ligesom med poesi, gennemgår Portmanteau ikke et tydeligt narrativ, men lader det være op til beskueren at bringe sin egen fortolkning i spil.

VARIGHED 55 min.
ALDER Fra 7 år

BILLET
Med DYNAMO-kort: 0 kr.*
Voksen forsalg: 120 kr.
Voksenbillet i døren: 200 kr.
Pensionist, fattig, studerende og ung u/25: 80 kr.
Børn u/15: 40 kr

*Køb dit DYNAMO-kort nu for at se en masse scenekunst og spare en masse penge! Det koster 350 kr. for hele sæsonen 21/22 (særlige betingelser følger)

Trailer: Portmanteau

Om kompagniet

Luis Sartori do Vale er scenekunstner og visuel kunstner fra Brasilien, med base i Helsinki, Finland. Han er en af ​​de kunstneriske kræfter bag Company Portmanteau og har sammen med finske Mira Ravald skabt ​​den prisvindende forestilling med samme navn.

Luis har optrådt i mere end 25 lande verden over. Når han ikke arbejder med scenekunst, udvikler han projekter som billedkunstner i grænselandet mellem illustration, video og animation.

ITALIENSK DUKKETEATER: MANOVIVA & ANTIPODI

En eftermiddag med italiensk dukketeater på DYNAMO – to forestillinger til en forestillings pris. For både børn og voksne, så tag hele familien med på DYNAMO til en magisk eftermiddag med international scenekunst.

Oplev forestillingen MANOVIVA af Girovago e Rondella (IT) kl. 15 til 15.20 efterfulgt af 30 min. pause.

Efter pausen spiller forestillingen: ANTIPODI af Compagnia Dromosofista (IT/AG) fra 15.50 til 16.15

MANOVIVA af Girovago e Rondella (IT)
Magiske hånddukker i en mini-manege. I et mørkt og magisk mikrokosmos inviterer Manin og Manon os ind i deres fantastisk, lille verden, hvor hænder giver liv til to små cirkusartister.

Manin er linedanser og går på stylter. Manon er både jonglør, ildsluger og orkester i det lille cirkus. Manonviva er en dukketeaterforestilling, der kun med fem fingre og helt uden ord skaber en fabelagtig miniatureverden.

VARIGHED: 20 min
ALDER: Fra 3 år
AF OG MED: Marco Grignani, Federica Lacomba og Timoteo Grignani

OM KOMPAGNIET
Girovago og Rondella mødte hinanden på et bådteater i Grækenland for 35 år siden. Siden da har de udvikling populære og poetiske forestillinger, som har været vist i mere end 25 lande.

Læs mere om kompagniet på deres hjemmeside

ANTIPODI af Compagnia Dromosofista (IT/AG)
Dukker og live-musik på en rejse rundt om jorden En fortryllende forestilling, hvor idéerne står på spring, og skygger, kroppe og dukker folder en hel verden ud.

Tag med på en rejse rundt om jorden, hvor intet sted er uden for rækkevidde. Akkompagneret af live-musik tager vi sammen kloden rundt.

VARIGHED 25 min
ALDER: fra 7 år
AF OG MED: Tommaso Grignani, Facundo Moreno og Rugiada Grignani

OM KOMPAGNIET
Compagniai Dromosofista blev stiftet i 2007 da søskendetrio’en Rugiada, Timoteo og Tommaso Grignani, mødte brødrene Moreno i Italien. Sammen skaber gadepoetisk teater, hvor de kombinerer live musik, marionetdukker og fysisk teater.

Læs mere om kompagniet på deres hjemmeside

Pris: Fra kr. 120 / kr. 40 (kr. 200 i døren) Køb din billet i forsalg – det er meget billigere.

Husk corona-pas og id.

Manoviva & Antipodi

CIRKUSDAGE MED ITALIENSK DUKKETEATER PÅ HAVNEN 5.-7. AUGUST

Oplev magisk cirkusstemning på Byens Ø, når italienske Teatri Mobili kommer til byen med cirkuslastbiler og teatre på hjul. Teatri Mobili er en hel cirkusfamilie i 3 generationer, der rejser sammen rundt i Europa

Oplev de fortryllende forestillinger MANOVIVA og ANTIPODI, oplev mime og dukketeater og hør musik i det fri, med masser af nostalgisk cirkusmagi.

Der vil også være CIRKUSLEGEPLADS for hele familien, DUKKETEATERBIBLIOTEK og KONCERT i det fri!
Og så er SOMMERSCENEN din! Har du et trick i ærmet eller noget på hjerte? Så indtag sommerscenen med dit helt eget biddrag til SENSOMMER CIRKUS DAGE.

ALDER: Fra 3 år (MANOVIVA) og 7 år (ANTIPODI)

TIDSPUNKTER:
MANOVIVA
Fredag d. 5/8 kl. 15.30 17.30, 19.30
Lørdag d. 6/8 kl. 11.30, 15.30, 17.30, 19.30
Søndag d. 7/8 kl. 11.30, 15.30

ANTIPODI
Fredag d. 5/8 kl. 16.30, 18.30, 20.30
Lørdag d. 6/8 kl. 12.30, 16.30, 18.30, 20.30
Søndag d. 7/8 kl. 12.30, 16.30


VARIGHED: 35 min per forestilling med pause i mellem
BILLET: Kr. 50 pr. forestilling; gratis for børn u. 3 år (gratis adgang for alle til udendørsaktiviteter)

Præsenteres i samarbejde med Passage Festival og GLIMT Amager.

Lørdag den 6. august vil du i øvrigt kunne opleve performancekoncert med Phonophobia (kræver billet) – mest for voksne.

DynAfuk Circus Days

Oplev det sidste nye indenfor nycirkus under CPH Stage, når Dynamo og AFUK Scene slår kræfterne sammen og inviterer til tre festlige og fantastiske: DynAfuk Circus Days.

Cirkusprogrammet finder sted i København på Vesterbro og i Kgs Enghave, hvor AFUK Scene har til huse, men samler forestillinger fra hele den danske scene såvel som internationale artister. Her er det muligt at opleve alt fra færdige forestillinger, gadeteater, uddrag af værker, work-in-progress visninger til et alternativt koncertformat.

TORS 2. JUNI KL. 17 & FRE 3. JUNI KL. 17 / AFUK SCENE
IDYL, en hverdagsfabel: Stand-up nycirkus i 17 kapitler

Kom med bag facaden når cirkusparret Katja & Sylvain gennemgår parforholdets stadier: Fra forelskelsens rus, over afgrundsdyb had, til et trygt sted midt imellem ligusterhække og lortebleer. Med bolden på egen banehalvdel er IDYL et gedigent bud på et autofiktivt nycirkus-værk med jonglering, reb og live musik. Et must-see af dansk/franske La Compagnie KS.

Billetter via teaterbilletter.dk / Er du DYNAMO-kort holder? Send en mail til pr@dynamoworkspace.dk for din gratis billet!

LØR 3. JUNI KL. 13-17.30 / OMRÅDET OMKRING BAVNEHØJ ALLÉ
DynAfuk Circus Streets: Gratis gadeteaterprogram i området omkring Bavnehøj allé

Kl. 13.00: GLIMT af en Cabaret
Kl. 13.45: PÅ BÆNKEN af Cikaros og Teater Kimone.
Kl. 14.15: MeMix af Claudio Levati (IT)
Kl. 15.15: GLIMT af en Cabaret
Kl. 16.00: PÅ BÆNKEN af Cikaros og Teater Kimone
Kl. 16.30: MeMix af Claudio Levati (IT)

Læs meget mere om forestillingerne og hvor de finder sted på Facebook-eventen for Circus Streets

LØR 4. JUNI KL. 19.30-20.30 / AFUK SCENE
DynAfuk Circus Shorts: Visninger fra upcoming og etablerede artister.

SPIDER WOMAN – Uddrag af work in progress af Christine Bonnichsen Søndergaard, Sóley Freyja Eiríksdóttir & Jacob Rasmussen
BARE VENT – Work in progress visning af Teater GryEn absurd romance om det vigtige i livet
Rendez-Vous – Uddrag af forestilling af Villads Bugge Bang og Rebeca Ortega

Læs meget mere om visningerne på Facebook-eventen for Circus Shorts
Billetter kr. 40 / 0 kr. for DYNAMO-kort holdere

LØR 4. JUNI KL. 20.30 / AFUK SCENE
MØR performancekoncert & musikvideo release

DynAfuk Circus Days byder velkommen til MØRs univers i en koncert hvor elektronisk musik møder politisk poesi! Et spændingsfelt mellem elektronisk pop, performance, poesi og kampråb. Musikken går fra det hårde og beskidte, til det skrøbelige og smukke. Teksterne omhandler temaer om undertrykkelse, handlingslammelse og privilegieblindhed. Men også den omsorg der ligger i at hengive sig – at læne sig ind i og omfavne andres virkelighed – at turde tro og drømme.

Med Mika Forsling & Anika Barkan

Læs mere Facebook-event for koncert med MØR
Billetten til Circus Shorts er adgangsgivende til koncert med MØR – kr. 40 / 0 kr. for DYNAMO-kort holdere

UPROAR!

Et musikdramatisk værk med en opfordring til at vælte systemet. I UPROAR møder vi en flok revolutionære prædikanter, der gennem et ritual påkalder sig den store DADA-ånd, som melder sin ankomst ved at tale volapyk til os fra et pissoir. Med dans, lyddigte, vild musik og nonsens-ritualer fremmanes en kraft, der forhåbentlig er stærk nok til at trække os ud af vor tids tilstand.

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Teater Momentum

ALDER Fra 14 år
VARIGHED 60 min
BILLET
DYNAMO-kort 0 kr.
Voksen 200 kr.
Stud. + ung 110 kr.

Dørene åbner én time før forestillingen starter, hvor vores hyggelige tivoligade og gorilla-bar byder jer velkommen.