Circus By Me

Det må bære eller briste

En akrobatisk forestilling, som fortæller historien om kvinders styrke

Op igennem historien har kvinder altid og over alt i verden haft fysisk arbejde forbundet med hushold, børnepasning og livet generelt. Det må bære eller briste er inspireret af nordiske kvinders fysiske opgaver over de sidste hundrede år. Baseret på interviews med artisternes mødre, bedstemødre og oldemødre er forestillingen en illustration af de opgaver der har været nødvendige at udføre som overhoved og primær arbejdshest i hverdagen.

I Det må bære eller briste arbejder seks kvindelige akrobater sammen som tre duopar, som to triogrupper og som ét akrobatisk kollektiv.

De har alle omkring tyve års erfaring som professionelle nycirkus-artister med alle de erfaringer og skavanker som der følger med.

Det må bære eller briste er en smuk, fysisk og imponerende skildring af kvinden som bærende figur i livet. Forestillingen henvender sig til publikum af alle aldre, men det anbefales at mindre børn kommer i følge med voksne.

Nordisk Folkemusik

Musikken til forestillingen Det må bære eller briste er baseret på de nordiske landes folkemusiske traditioner. Nye kompositioner er inspireret af traditionel folkemusik fra Sverige, Danmark, Norge og Finland.

De to musikere, multiinstrumentalisterne Anna Cederquist og Anna Rynefors, illustrerer og forstærker forestillingen med varieret, varm, stemningsfuld, glad, tung og krøllet moderne folkemusik.

Støttet af

Statens Kunstfond Odense Kommune