Human in Balance

Balancerende på den gigantiske vippescene The Turmoil udforskes mennesket som individ og medborger i en verden, hvor ingen kan bevæge sig uden at påvirke de andre. Gennem livemusik, dokumentariske videoprojektioner og dansere fra Pafos bringes Cypern til Danmark, og på den halv tons tunge roterende vippescene sættes fokus på hvordan, vi som mennesker kan genfinde balancen i et Europa, der står over en række store økonomiske og samfundsmæssige udfordringer.

DON GNU – Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Kompagniet blev etableret i 2010 af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der i fællesskab står for den kunstneriske ledelse. I dag er DON GNU et af landets mest turnerende kompagnier, der udover omfattende turnevirksomhed herhjemme, også har turneret med forestillinger i store dele af verden, bl.a. alle de nordiske lande, Sydkorea, Canada, store dele af Europa samt Cuba. Navnet DON GNU er bygget op omkring paradokset; at være én og flere på samme tid. Don som individ og Gnu som flokdyr, beskriver forholdet og dynamikken i samarbejdet mellem individ og gruppe. At vi står til ansvar som individ, men kun forstår og lever i relation til andre.

‘Human in balance’ er udviklet som en del af European Capital of Culture 2017 – i samarbejde med cypriotiske Dance House Lemesos og Bora Bora – Dans og Visuelt Teater.

Forestillingen er et samarbejde mellem os og Teater Momentum.

V.O.M.P

Slankere, smukkere, strammere, stærkere. Forestillingen ‘Vanity of Modern Panic – V.O.M.P.’ holder et spejl op mod skønhedsdyrkelsens botox-stivnede ansigt. Hvor langt vil du gå for at holde din krop yngre end det, der står på din dåbsattest?

En silikonepumpet forestilling om jagten på den perfekte krop; en proportionsforvrænget komedie om længslen efter bryster, lår og balder i den rette størrelse. En grotesk hilsen til barokkens pudrede parykker og sarte sæbebobler i en unik blanding af moderne dans og fysisk teater.

Gunilla Lind Danseteater
Koreograf og kunstnerisk leder, Gunilla Lind, modtog i 2018 en Reumert Talentpris for sit koreografiske arbejde med VANITY OF MODERN PANIC – V.O.M.P.
Gunilla Lind balancerer humor og alvor på en knivsæg, når hun præsenterer aktuelle samfundstendenser i en visuel eksplosion af farver og finurligheder. Tilbagevendende interesser i Gunilla Linds koreografiske univers er identitetsprojekter og selviscenesættelse, kønsroller, krops- og skønhedsidealer. Med eksperimenterende kostumer udfordrer hun måden, hvorpå vi opfatter os selv og andre – i et unikt miks af moderne dans og fysisk teater.

Forestillingen er et samarbejde mellem Teater Momentum og DYNAMO.

OBS Forestillingen spiller på Teater Momentum.

Arcade Delight

Hvad gør man som nostalgiker, når arkademaskinerne takket være 20 års ustoppeligt teknologisk fremstød har måtte se sig selv forvist til mørket? – Når kitsch er kikset og vi efterhånden har glemt hvordan man står på rulleskøjter?

Én mulighed er unægteligt og insisterende at give lortet kunstigt åndedræt til tonerne af Talkin Heads og Bowie og tvangsfodre de betænkelige typer med roller-disco, skulderpuder og mesterlige cirkus-acts.

Igennem en neonoplyst retro arkade-hal træder du, til lyden af Donkey Kong og Pac Man-temaerne, ind i et pastelfarvet parallel-univers. Scenerøg, lys-installationer og DJ’s indrammer rulleskøjte-disco-banen, mens en gade med faldefærdige skure huser barer, rulleskøjteudleverings-central, luftgeværs-skydetelt, et overflødighedshorn af et udklædningsrum, ansigtsmalende voksne for voksne, photo booth og street food-vogne bemandet af straight out kuriositeter.
Og så selvfølgelig cirkus!

Om du må komme udklædt?!

JA!


Arcade Delight er et helaftens-arrangement i et komplet univers, hvor du som publikum kan bevæge dig frit. Der er meget få regler for dig i din rolle som publikum: Ha’ en fest og deltag!

Arcade Delight er et immersivt-koncept udarbejdet af DYNAMO, hvilket betyder at du som publikum/deltager foruden at indgå som scenografisk element også vil kunne interagere med de acts og artister du er omgivet af.

Du må gerne komme udklædt og har du et par rulleskøjter som du mener at hele verden skal se, så tag dem med – Nej, rul herned!

Eventuelt overskydende billetter sælges i døren.

Work in Progress – Object Manipulation

NB: Dette er en Work in Progress-visning, hvilket betyder at der ikke er tale om en færdig forestilling. Derimod er denne visning en præsentation af materiale, der muligvis kommer til at danne grundlag for en færdig forestilling.

Rytme-performerne Villads Bugge Bang, lmari “Ilmo” Simonsen, Livya Howard-Yashar & den elektroniske komponist Lasse Munk vil hele oktober måned arbejde sammen med udgangspunkt i temaet “Action – Reaction”.

Som dansere vil de bruge jonglerings-mønstre til at se, hvordan de kan jonglere med deres egne kroppe i og med rummet. Som rytmiske performere vil de lege med rytmen & timingen i jonglering. 

Med fokus på timing, tid og rum vil de undersøge hvordan man kan manipulere objekter uden at være i direkte kontakt med dem, igennem kraften fra deres kroppe med pust, tramp & klap – fra step, body percussion, beatbox samt elektriske apparater.

Aflyst – Red Haired Men

Forundrende forløsning

Er de smukke eller sindssyge? Efterlever de en logik, eller lever de i ren absurditet? Spørgsmålene myldrer frem, når hollandske Red Haired Men indtager scenen.

Oplev meningsløse, sjove og næsten magiske karakterer, der med dans, akrobatik og teater har fundet sig til rette i deres helt eget univers. En eftertænksom forestilling med afsæt i den censurerede, sovjetiske avantgardepoet, Daniil Kharms.

“There was a red-haired man who had no eyes or ears. He didn’t have hair either, so he was called red-haired arbitrarily.
He couldn’t speak, since he didn’t have a mouth. He didn’t have a nose either.
He didn’t even have any arms or legs. He had no stomach and he had no back and he had no spine and he had no innards whatsoever. There was nothing!
Therefore we don’t even know whom we are even talking about. It’s better that we don’t talk any more about him.”

-Danjil Kharms

Red Haired Men præsenteres i samarbejde med CCAF!

BEMÆRK: Forestillingen er aflyst pga. nedlukningen i marts. Vi arbejder på at finde en anden dato til forestillingen. Ny dato offentliggøres her på siden.


OM KOMPAGNIET

I forlængelse af Alexander Vantournhouts tidligere arbejde, der bl.a. tæller soloen ANECKXANDER (2015) og duetten The Ceramic Rose (2018), er Red Haired Men hans første gruppekoreografi. Den udgør det næste led i udviklingen af ​​et særpræget og idiosynkratisk danse-akrobatisk udtryk.

Læs mere om forestillingen her

Foto: Bart Grietens

WALK-MAN

Halsbrækkende hverdagsstunts

Du vil aldrig krydse gaden på samme måde igen! Halsbrækkende hverdags-stunts, DON GNU poesi og kærlig sort/hvid humor kaster nyt lys på hverdagens kedsommelige rutiner og vores måde at være sammen på som mennesker.

På en helt almindelig dag bevæger fire mænd sig gennem byen til fods. Med det længste ben forrest følger de hastigt strømmen uden at stille spørgsmål til lyskurvens dikterende stopdans, vejskiltenes uforbeholdne herskervælde eller andre af fællesskabets uskrevne regler for god opførsel. Indtil én af dem pludselig bestemmer sig for at gøre oprør…

Der bliver masser af rå fysik, hverdags-stunts og DON GNU attitude, når jorden under de fire performere bogstavelig talt forsvinder og de regler, rutiner og fælles normer, vi alle tager for givet, pludselig mister deres betydning. Et fodgængerfelt er ikke længere bare et fodgængerfelt, og god opførsel er ikke længere bare én ting.

WALK-MAN kaster nyt lys på hverdagens kedsommelige rutiner og længslen efter frihed og en legende tilgang til verden. Du vil aldrig krydse gaden på samme måde igen!

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Teater Momentum

OBS: Artist talk 5/5

VARIGHED 70 min.
ALDER For alle

BILLET
Årskortholdere: 0 kr.
Alm. billet: 200 kr.
Gruppebillet, voksen: 140 kr. (min. 6 pers.)
Ungdomsbillet u/25: 110 kr. 
Ungdomsgruppe: 80 kr. (min. 6 pers.)

★★★★★
“Fyrig og fortryllende fodgængerdans” – Aarhus Stiftstidende

Om kompagniet

DON GNU – Physical Theatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Kompagniet blev etableret i 2010 af koreograferne Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der i fællesskab står for den kunstneriske ledelse. I dag er DON GNU et af Danmarks mest turnerende kompagnier.

AFLYST: Portmanteau

Forestillingen er desværre aflyst – til gengæld er der tilføjet ekstra visninger DOIS og Piste, piste, piste!

Et poetisk møde

Til de dybe toner af en kontrabas, bevæger to performere sig rundt på scenen. Den ene er danser, den anden er visuel kunstner. Begge kalder sig cirkusartister.

Med udgangspunkt i en portmanteau – en sproglig betegnelse for nye ord, der kombinerer to betydninger – undersøger forestillingen hvad der sker i mødet mellem to kunstneriske udtryk.

Sammen udforsker performerne rum, lyde, lys og bevægelse – et poetisk og visuelt møde mellem kroppe og sanseligheder, der prikker til forestillingsevnen og pirrer fantasien.

Ligesom med poesi, gennemgår Portmanteau ikke et tydeligt narrativ, men lader det være op til beskueren at bringe sin egen fortolkning i spil.

VARIGHED 55 min.
ALDER Fra 7 år

BILLET
Med DYNAMO-kort: 0 kr.*
Voksen forsalg: 120 kr.
Voksenbillet i døren: 200 kr.
Pensionist, fattig, studerende og ung u/25: 80 kr.
Børn u/15: 40 kr

*Køb dit DYNAMO-kort nu for at se en masse scenekunst og spare en masse penge! Det koster 350 kr. for hele sæsonen 21/22 (særlige betingelser følger)

Trailer: Portmanteau

Om kompagniet

Luis Sartori do Vale er scenekunstner og visuel kunstner fra Brasilien, med base i Helsinki, Finland. Han er en af ​​de kunstneriske kræfter bag Company Portmanteau og har sammen med finske Mira Ravald skabt ​​den prisvindende forestilling med samme navn.

Luis har optrådt i mere end 25 lande verden over. Når han ikke arbejder med scenekunst, udvikler han projekter som billedkunstner i grænselandet mellem illustration, video og animation.

Sorry Not Sorry

Premiere på ny danseforestilling

Fyld! Tag plads. Lav larm!

SORRY NOT SORRY er en eksplosiv danseforestilling, der skubber til angsten for at fylde og optage plads i verden – med krop og med sind. Et stort, pangfarvet og højlydt spørgsmålstegn ved hvorfor det skulle være så fedt at fylde meget lidt!?

Gør dig klar til tempofyldte dansere i en farveskrigende scenografi, der puster sig op og kræver plads. Plads til at løfte os selv og hinanden op. SORRY NOT SORRY er et opløftende opråb om at have mod til at fylde, flyde ud, boble over og larme – i et voluminøst lydunivers af surfpunk og vildskab.

 – Eller sagt med komiker, Sofie Hagens ord: “Take up space in a world that wants to shrink you”.

KONCEPT OG IDÉ: Gunilla Lind
KOREOGRAF: Gunilla Lind
KOREOGRAF ASSISTENT: Ida Hebsgaard
DANSERE: Josefine Elna Ibsen, Ruth Rebekka Hansen
SCENOGRAF: Kirsten Victoria Lind
KOMPONISTER: Kristoffer Rosing-Schow/Anders Pedersen
DRAMATURG: Betina Rex
FOTOS OG TRAILER: Kasper Nybo
PRODUCENT/PR: Shuli Nordbek / Betina Rex

Forestillingen er støttet af Statens Kunstfond, Augustinusfonden, Louis-Hansen Fonden, Knud Højgaards Fond, William Demant Fonden og Københavns Kommune – Scenekunstudvalget.

Udviklingsfasen til forestillingen er støttet af Åbne Scene med et residency ved open call.

Billetsalg i døren kr. 200 – køb din billet i forsalg, det er billigere!

Husk corona-pas til alle forestillinger!

Tribe

Et rituelt møde

En gruppe mennesker fra vidt forskellig kulturel baggrund møder hinanden og danner en ny stamme – et folk med nye fælles værdier og ritualer.

TRIBE er en dynamisk, rituel og poetisk danseforestilling med syv internationale urbane dansere og nycirkusartister i verdensklasse, frit inspireret af Nijinskys koreografi og Stravinskys musik til balletten Sacre Du Printemps.

Forestillingen blev Reumertnomineret i 2011, og har siden turneret internationalt, især i Frankrig hvor den også er co-produceret af Théatrê la Villette i Paris.

Præsenteret i samarbejde med Teater Momentum, hvor forestillingen vises: Ny Vestergade 18, Odense C, 5000

ALDER For alle
VARIGHED 60 min.

BILLET
Årskortholdere: 0 kr.
Alm. billet: 200 kr.
Gruppebillet, voksen: 140 kr. (min. 6 pers.)
Ungdomsbillet u/25: 110 kr. 
Ungdomsgruppe: 80 kr. (min. 6 pers.)


SAMBA

Reumertvindende danseforestilling

Velkommen indenfor i svinets blodrøde fantasi. En samba-arena, en rundkreds, et arnested, en svinesti. Et cirkus af festligheder, hemmeligheder, fællesskaber og fristelser.

SAMBA er rå og urban. SAMBA er pulserende og sanselig. SAMBA er svinestreger og samhørighed. SAMBA er alt det, der opstår i rummet mellem os. SAMBA vil ind under huden, bag om masken, rundt i manegen, og give krop og plads til alt det vi er.

Med trynen i truget og halen i vejret, graver vi dybt i svinestien og kaster os ind i fællesskabet.

ALDER Fra 12 år
VARIGHED 75 min.

BILLETPRISER:
Årskortholdere: 0 kr.
Alm. billet: 200 kr.
Gruppebillet, voksen: 140 kr. v. min. 6 pers.
Ungdomsbillet u/25: 110 kr. 
Ungdomsgruppe: 80 kr. v. min. 6 pers.

Præsenteret i samarbejde med Teater Momentum

Trailer: SAMBA af Uppercut Danseteater

Turist

En ferie, du gerne vil hjem fra

Actionfyldt fysisk komedie om livet som turist og om hvordan mødet med andre, kan få både de bedste og de værste sider frem i os.

Tag med verdensmanden, backpackeren og charterturisten på deres livs rejse ind i en forunderlig verden af ferieønsker, drømme og mareridtsscenarier. For noget går galt, og de tre elskelige individer må indse, at det i sandhed ikke handler om destinationen, men om vejen dertil – og skæbnen vil, at deres unikke drømmerejser ender i en kaotisk kampzone om retten til smukke øde landskaber, swimmingpools og helstegt pattegris eller croissant og cortado på fortovscaféen i Nice.

Velkommen til DON GNU’s fantastiske danseø.

Præsenteret i samarbejde med Teater Momentum. OBS: Forestillingen vises på Momentum, Ny Vestergade 18, Odense C

VARIGHED 70 min.
ALDER 14 år og op

BILLET
Årskortholdere: 0 kr.
Alm. billet: 200 kr.
Gruppebillet, voksen: 140 kr. (min. 6 pers.)
Ungdomsbillet u/25: 110 kr. 
Ungdomsgruppe: 80 kr. (min. 6 pers.)

OPEN STAGE

Vær den første til at opleve nye talenter

OPEN STAGE er et uformelt frirum, hvor scenekunstnere kan afprøve deres idéer for publikum. De optrædende er fysiske kunstnere, som arbejder med cirkus, dans, teater, dukketeater, eller krydser flere kunstformer.

Som publikum får du adgang til den nyeste og sprødeste scenekunst, som endnu er under udvikling. Du får et unikt indblik i vækstlaget og vil med al sandsynlighed være den første til at lægge øjne på noget, der senere bliver et fuldendt værk.

Open Stage på Dynamo er støttet af Odense Kommune, Kulturpuljen

ALDER 10+
VARIGHED 90 min. inkl. pause
BILLET 50 kr. / 0 kr. med DYNAMO-kort

Beboer

HVERDAGEN PÅ VRANGEN​

DON GNU vender vrangen ud på livet i en helt almindelig boligblok, hvor naboens fjer bliver til ti høns og det, du troede var helt almindelige og kedelige dagligdagshandlinger, bliver til noget af det mest vedkommende og humoristiske, du længe har set! 

I et tæt samarbejde med beboerne i Høje Gladsaxe sætter BEBOER det almindelige livs dybeste hemmeligheder til offentligt skue.

 Præsenteres i samarbejde med Teater Momentum og spiller på Teater Momentum.

En del af den landsdækkende K7 kampagne – #syvdageskultur

VARIGHED 70 min. Dørene åbner en time før forestillingen. Kom i god tid og nyd en drink i vores bar.
ALDER Fra 14 år

BILLET
Med DYNAMO-kort eller Momentum-kort: 0 kr.*
Voksen: 200 kr.
Gruppebillet: 140 kr.
Studerende og ung u/25: 60 kr.

*Køb dit DYNAMO-kort nu for at se en masse scenekunst og spare en masse penge! Det koster 350 kr. for hele sæsonen 22/23 (særlige betingelser følger)

Stone – face – book

STENTUNG SCENEFANTASI

En forestilling om en mand og hans tilknytning til sten

Granhøj Dans bruger altid sin egen metode til skabelse af nye værker – i dette tilfælde er det med stenen som udgangspunkt. Sten i alle størrelser, udformninger og vægt
Gennem finurlig animation blæser den prisbelønnede danser Mikolaj Karczewski liv i stenene, og de får nærmest en personlighed.

Præsenteres i samarbejde med Teater Momentum og spiller på Teater Momentum, Ny Vestergade 18

VARIGHED 60 min. Dørene åbner en time før forestillingen. Kom i god tid og nyd en drink i vores bar.
ALDER Fra 12 år

Med DYNAMO-kort eller Momentum-kort: 0 kr.*
Voksen: 200 kr.
Gruppebillet: 140 kr.
Ungdomsbillet u/25 år: 110 kr.
Ungdomsgruppe u/25 år: 80 kr.
Skolebillet (min. 20 personer): 60 kr.
Børn: 60 kr

*Køb dit DYNAMO-kort nu for at se en masse scenekunst og spare en masse penge! Det koster 350 kr. for hele sæsonen 22/23 (særlige betingelser følger)

Axial figures

WORK IN PROGRESS

Axial Figures er et samarbejde mellem koreograf Simone Wierød og Hugh Diamond fra arkitektfirmaet Standard Practice. En tværkunstnerisk undersøgelse af systemer og geometriske figurer, der aktiverer hele scenerummet og frigør dansen fra scenegulvet.

Udgangspunktet for deres undersøgelse er vekselvirkningen mellem fællesskab og individualisme – stabilitet og risikovillighed.

VARIGHED 60 min. inkl. artist talk. Dørene åbner en time før forestillingen. Kom i god tid og nyd en drink i vores bar.
ALDER Fra 15 år

BILLET Gratis eller betal 50 kr. for oplevelsen og støtt DYNAMO

The Mirror Project

Meditativ og eksperimenterende dans med spejle

The Mirror Project er et koreografisk værk, der behandler forholdet mellem kroppen, som vi kan se og sanse den, og billeder af kroppen. En dans mellem to overdimensionerede spejle og to performere, der udfolder forholdet mellem kropsbilleder, fantasi og kroppens sanselige potentiale.
Værket er i hvert fald en hyldest til menneskekroppen som del af klodens samlede biologi.” Anne Middelboe Christensen, Information

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Teater Momentum og spiller på Momentum. Ny Vestergade 18.

ALDER Fra 14 år
VARIGHED 70 min
PRIS
VOKSEN 200
UNG U. 25 ÅR / STUD 110
DYNAMO-KORT 0

W.O.M.B (Worth of my body)

En hyldest til den livgivende kvindekrop.

Hvad vil det sige at blive mor? W.O.M.B belyser smerten, forandringen, lykken samt den indre og ydre transformation som moderskabet medfører. På scenen ses en percussionist og tre dansere og mødre, fra hver deres afrikanske og afro-diasporiske kulturer. 
Gennem dans viser de både sårbarhed og styrke, og udforsker forskellige kulturelle perspektiver på moderskab ud fra deres personlige historier.  

Forestillingen præsenteres i samarbejde med Teater Momentum. Spiller på Teater Momentum.

VARIGHED 60 min
ALDER Fra 10 år
SPROG Non-verbal

PRIS
DYNAMO / MOMENTUM KORT 0,-
VOKSEN 200,-
GRUPPE (MIN 6) 140,-
UNG U. 25 år 110, – / UNGDOMSGRUPPE (MIN 6) 80,-
SKOLEBILLET 60,-

Tilgængelighed: Alle siddepladser (inklusive publikumspladser) i DYNAMO er tilgængelige for kørestole, stokke, krykker eller andre mobilitetshjælpemidler. Læs mere om tilgængelighed i DYNAMO her.

TENNIS

Kampen vi alle har ventet på! 

De to tennisguruer DON McEnroe og Björn GNU står endnu engang over for hinanden i en altafgørende duel. De tager publikum med på en actionfyldt, sveddryppende, komisk og poetisk jagt på sandheden om ægte kampånd. Træningen har været hård og umenneskelig, for INTET står højere end ønsket om at vinde. Men hvad er sejren egentlig værd?

Danseforestillingen præsenteres i samarbejde med Teater Momentum. Spiller på Momentum

VARIGHED 60 min
ALDER Fra 14 år
SPROG Non-verbal

PRIS
DYNAMO / MOMENTUM KORT 0,-
VOKSEN 200,-
GRUPPE (MIN 6) 140,-
UNG U. 25 år 110, – / UNGDOMSGRUPPE (MIN 6) 80,-
SKOLEBILLET 60,-

Tilgængelighed: Alle siddepladser (inklusive publikumspladser) i DYNAMO er tilgængelige for kørestole, stokke, krykker eller andre mobilitetshjælpemidler. Læs mere om tilgængelighed i DYNAMO her.

Benched

SUCCESFORESTILLINGEN KOMMER NU TIL ODENSE

Med 5 dansere og 3 bænke på scenen, skaber den Reumert-vindende koreograf, Stephanie Thomasen, en hudløs ærlig forestilling om at finde sig tilrette i tilværelsen. Om at sætte sig til rette. Om at turde at sætte sig skævt, om at rykke tættere på hinanden, om at blive væltet af eller at blive bænket. 

En humoristisk, energisk og dybt medrivende forestilling, som går rent ind hos store børn og unge såvel som voksne. Alle går imponerede og opløftede fra salen!

Som del af turnéen for BENCHED i Danmark, Tyrkiet, Canada, og Italien, kommer forestillingen til Odense, hvorefter den rejser videre til Hong Kong. 

Præsenteres i samarbejde med Teater Momentum.

VARIGHED 45 min
ALDER Fra 10 år
SPROG Non-verbal

PRIS
DYNAMO / MOMENTUM KORT 0,- VOKSEN 200,- GRUPPE (MIN 6) 140,- UNG U. 25 år 110, – / UNGDOMSGRUPPE (MIN 6) 80,- BARN 40,-

Tilgængelighed: Alle siddepladser (inklusive publikumspladser) i DYNAMO er tilgængelige for kørestole, stokke, krykker eller andre mobilitetshjælpemidler. Læs mere om tilgængelighed i DYNAMO her.