Kallo Collective

Pendulum

Dristigt! Bagvendt fremskridt

Pendulum er to karikerede aristokraters perlekæde af selvforstærkende idiotier og en helt igennem uforklarlig fascination ved alt der svajer, vugger eller svinger rytmisk baglæns og fremad igen og igen.

Vel-ekviperet; udstyret med lommeur, monokel og en lovende opfindsomhed, der tidligere har ført ligemænd til videnskabelige landvindinger, drager de to aristokrater ud på en rejse af uforklarlig vigtighed. – Her, i de vante omgivelser af overklassens luner, står selv ikke dårskab i vejen for de to geniale ”klovnes” opdagelser.

Godt på vej mod utrolige (gen)opdagelser, går det dog op for de to helte, at ikke alt er som det var engang, for hvad er herskabet uden rigdom, tjenestefolk og fornuft?

Horror-film-æstetik og evig rastløshed.

Alle de ting, der konstant bevæger sig frem og tilbage, er essensen af rastløshed! Alligevel finder vi i disse bevægelser en nærmest hypnotiserende ro, som om de minder os om en oplevelse før bevidstheden.

Forestillingen er en kombination af eksplosiviteten og bevægelserne fra cirkus og den menneskelige fysiske reaktion på en konstant blid bevægelse.

Bag den fysiske komedie Pendulum står Thom Monckton og Luis Sartori do Vale.

Om Thom Monckton:

[Monckton] “whose Only Bones featured at LIMF2017, [is] one of today’s most accomplished and inventive physical comedians. – (London Mime Festival)

★★★★★ “Monckton’s ability to manipulate the smallest parts of the body, not just to do this expertly well but while establishing a playful relationship with the audience, is mind-blowing” – (Across The Arts)

Om Luis Sartori do Vale:

[With Luis] “We find ourselves at the crossroad of circus and visual arts and it’s just beautiful for the eyes.”- Branchés Culture

[Luis Sartori do Vale delivers] “A real scenic language that calls for the elegance of the gesture.” – ledauphine.com

Støttet af

Statens Kunstfond Odense Kommune Nordisk Ministerråd