Cikaros (DK)

Faldet

En humoristisk og medrivende forestilling om kunsten (ikke) at falde

Jeg er cirkusartist og jeg er rædselsslagen for at falde”. Min krop stivner ved tanken om den svimlende fornemmelse af at falde frit gennem luften. 

Jeg fryser ved tanken om kontroltabet og ydmygelsen i det lille fald og mærker angsten for det store, uendelige fald. For efter faldet er der intet. Eller er der? 

Jeg har stået på folks hoveder, optrådt i trapez og reb højt oppe i luften og er blevet kastet snurrede rundt mellem folk. Jeg overvinder hver dag mig selv. Og jeg falder, min krop kan falde. 

Jeg har øvet mig på at falde hele mit artistliv. Det lille fald, det store fald, det kluntede, det voldsomme. 

Jeg har udviklet en fornemmelse for fald. Jeg kender forskellen på at falde og at fejle. Jeg kender det fald, der sker så hurtigt at man næsten ikke når at se det, og det fald, der fortsætter i flere minutter, flere timer, eller i flere år.

 – Signe Løve Anderskov

I FALDET af Cikaros indtages scenen af tre af landets fremmeste cirkusartister: Signe Løve Anderskov, Henriette Aarup og Kajsa Bohlin samt musikeren Mika Forsling.

De har arbejdet professionelt med (ikke) at falde i over 20 år. Nu deler de deres angst og undren med publikum, og går på opdagelse i faldets anatomi og mytologi. 

En rejse, der kaster lange tråde ind i kulturhistorien fra syndefaldet og myten om Ikarus, over Aristoteles og Camus, til Einstein og Inger Christensen.

PRESSEN OM CIKAROS

“Håndstandsakrobaten Signe Løve Anderskov imponerer med sin sublime balance i den filosofiske teenageforestilling ’The Balance’.”
– Anne Middelboe Christensen, Teateravisen
“★★★★☆☆ Kompagniet Cikaros skaber med Making Space en meditation over kroppe i rum, der er i stadig forvandling.” – Anne Liisberg, iscene

VARIGHED 50 min
ALDER Fra 10 år
SPROG Non-verbal

PRIS DYNAMO-KORT 0,-
VOKSEN DØR 200,- I FORSALG 120,- I PENSIONIST / UNG U. 25 / STUD. / FATTIG 80,-
KLIMA  40,- / BØRN 40,-

Tilgængelighed: Alle siddepladser (inklusive publikumspladser) i DYNAMO er tilgængelige for kørestole, stokke, krykker eller andre mobilitetshjælpemidler. Læs mere om tilgængelighed i DYNAMO her.

Støttet af

Statens Kunstfond Odense Kommune