The Anti Ism Project

Sammen med Katapult i Berlin har vi valgt 2 kunstnere til Anti Ism Project! Velkommen og tillykke til Emma Hörnell & Kathrin Wagner!

Vi har oprettet dette projekt med inklusivitet i fokus og ønsker at sikre kreativ frihed og støtte kunstnerne i at tilegne sig de færdigheder, de har brug for fremadrettet i deres karriere. I deres respektive residencies på DYNAMO og Katapult vil Kathrin og Emma komme til cirkus workspaces, der er skabt og drives af kunstnere, for hvem samarbejde og fællesskab ligger på hjerte. Fra det udgangspunkt ønsker vi at give vores støtte og hjælp til kunstnerne med at nå deres mål i residenciet!


Med et fælles grundlag med inklusion og fællesskab som værdier, er Katapult (DE) og Dynamo (DK) dedikeret til at understøtte den europæiske kunstscene med tilgængelige og betalelige resicensies

Det her var vores open call:

Vi søger nye værker af cirkuskunst baseret på temaet “inklusivitet”. Temaet stammer fra vores anerkendelse af, at mange kunstnere er udelukket fra traditionelle residency- / finansieringsprogrammer på grund af livsforhold og mangler i deres færdigheder, de ikke selv er herrrer over.

Derfor er vores ansøgningsproces jargong-fri, og vi bestræber os på at gøre den så tilgængelig som mulig for mennesker uanset uddannelseniveau. Det, vi er interesserede i, er din kunstneriske vision og integritet.

Sådan ansøger du:
Alt du skal gøre er at indsende en 5-minutters video med temaet “inklusivitet” – brug 2 minutter på at introducere dig selv og din idé og derefter demonstrere din idé med din valgte disciplin i på en måde, som er mulig for dig. Videoen kan være på ethvert sprog, vi finder oversætteren.

Send en e-mail til farhad@katapult.berlin med emnet “Anti-ism-projektet”
I e-mailen skal der være et, og kun et, link til 5 minutters video, intet andet.

Ansøgningsfrist: 16.11.2020
De valgte kunstnere starter deres ophold med en uge på Katapult, fra den 4. januar 2021. De vil fordybe sig i den pulserende kulturelle og kunstneriske scene i Berlin, før de tager deres ideer til DYNAMO til den anden uges ophold.
Her øver de og viser resultatet på en residency visning med den tekniske assistance, der er nødvendig for at færdiggøre deres visning til scenen.

Resultatet af residenciet kan ses på DYNAMO den 19.01.2021
Selvom vi yder den nødvendige hjælp – fra konceptualisering til performance – vil vi gøre det uden at overtage dine ideer.

Hvis du har brug for det, hjælper vi dig også med viden om fundraising, og giver dig værktøjerne til at skabe og sikre din værker. Vi ser også gerne kunstnere, der arbejder tværkunstnerisk, men fokus er på cirkus. Vi ser frem til at høre og se dine ideer!