Nycirkus på Nordisk Vand // IKKE PÅ TURNÉ 

Spinning Compass Performance & DYNAMO Workspace præsenterer en cirkusforestilling ombord på det stolte skib Johanne

Norden har en lang søfarende tradition, og havet har altid spillet en vigtig rolle i at definere os som mennesker; binde os sammen og til gengæld holde os adskilt. Fra denne rige nordiske mytologi fuld af fortællinger fra havet, finder Nycirkus på Nordisk Vand sin visuelle og musikalske inspiration, og introducerer det i en moderne og relevant sammenhæng.

Nycirkus på Nordisk vand er et socialt cirkus eksperiment som finder sted i en nær og imaginær fremtid. Her har politik og samfund udviklet sig i en ekstrem konservativ retning, uden plads til drømmere og artister. En gruppe cirkus-artister (en bådfuld særlinge og klovne) nægter at tage del i den virkelighed! De sejler derfor rundt i internationalt farvand frie fra nationale begrænsninger. Her kan de udvikle deres kunst og deres eget lille samfund – men hvilket vanvid fører isolation på vandet med sig?

Forestillingen er udviklet af det svenske cirkus kompagni Spinning Compass Performance med instruktion af Rune Vadstrøm Andersen. Kompagniet blev etableret af en gruppe cirkus artister i 2018, da de realiserede den livslange drøm om at købe et træsejlskib og konvertere det til en flydende scene.

Se video fra forestillingen herunder.

Besætning

  • Andrea Hilario. Luft artist.
  • Johannes Starke. Jonglør & akrobat.
  • Matthew Horton. Luft reb & hånd til hånd.
  • Rebecca Seward. Vertikal dans & hånd til hånd.

Lyd & Musik

Lyden og musikken til forestillingen er komponeret af musiker og komponist Jenny Nilsson. Hendes musik er et tværsnit af hendes hjerne uden skrevne regler. Jenny er et en-mands orkester som legende bevæger sig imellem jazz, folkemusik og live-looped elektroniske kompositioner som skaber messende og fængslende melodier, med akkorder af melankoli og vanvid blandet sammen med uventede fraser i nordens lyd.

  • Tekniker Casper Wijlhuizen
  • Co-producent DYNAMO Workspace

Turné/Booking

Showet er en udendørs forestilling som kan ses af alle. Det er udviklet til offentlige events med kulturelt indhold som finder sted på – eller tæt på – havnen, såsom teater- & cirkus festivaler, havne & byfestivaler, sejlskibs events etc.

Showet havde premiere d. 24. Maj 2019 ved DYNAMO Workspace i Odense, Danmark og er herefter på turné rundt om i Danmark og Sverige i sommeren 2019.

Praktisk information

Skibet Johanne er 18 meter langt.

Forestillingen behøver en havneplads af minimum 22 meters længde og med en dybde på minimum 3 meter.

For yderligere detaljer, teknisk rider og booking kontakt da venligst DYNAMO Workspace: