The Light Company

FreeFall er den første forestilling fra The Light Company, et tværestetisk kompagni skabt af danseren og cirkusartisten Jasmin Sofie Sabroe og lydkunstneren Anne-Kristine Selvejer. Kajsa Bohlin følger projektet FreeFall som kunstnerisk konsulent.

Sammen udforsker de fænomenet – angstanfald. Psykiske problemer har tendens til at trives i mørket. Ud fra personlige erfaringer og erindringer, er interessen til at undersøge angsten nærmere, blevet vakt. Ved at kombinere dans, luftakrobatik og multikanal elektroakustik lyd bringes publikum dybt ind i angsten og stigmatiseringen omkring det.

Hvordan danser et angstanfald? Hvordan lyder det? Hvad sker der i kroppen når angsten kommer snigende? Jasmin konfronterer sin personlige historie med angsten, sine egne dæmoner og fortiden med sin mor. Det fysiske materiale, i luftring og dans, bliver en fusionering af erindringer, en fordybelse i bevægelses kvaliteter og en udforskning af angstens mange ansigter.

OM KOMPAGNIET

Jasmin og Anne-Kristine mødtes på AFUK, hvor debegge var elever. I 2016, begyndte de samarbejdet påderes første projekt Gentag. Fusionen af deresuniverser; lydkunst, dans og cirkus, har udviklet sig tilfølsomme og nærgående stykker. En nysgerrig lyst til atundersøge mørket og et håb om at provokere en mereåben samtale, på tabu belagte emner som mentalthelbred, driver dem sammen til at afprøve grænsernefor deres lyd- og scenekunst.

STØTTET AF

Statens Kunstfond DK.
Projet formalization Esacto’Lido FR.
BIRCA – International Recidency Center for Artists DK.
AFUK – akademiet for utæmmet kreativitet DK.
Dynamo – Workspace for circus and performing art DK.
Feral Festival DK.

I residency på Dynamo fra 9. Jan. 2022 til 18. Jan. 2022