Rebecka Nord

“Det må bære eller briste” er et projekt, der kombinerer parakrobatik og nordisk folkemusik. Med afsæt i sin egen familiehistorie og sine egne oplevelser, ønsker Rebecka Nord at skabe en forestilling om kvindens fysiske styrke ud fra både et historisk og nutidigt perspektiv. Udgangspunktet er de fysiske opgaver, der historisk altid er tilfaldet kvinder. Dette handler ikke mindst om at bære alt: børn, kartoffelsække, gryder, vand- og mælkekande, klapvogne ind i bilen og op ad trapper, købmandsposer fra butikken, brænde og lignende.

Ambitionen er at skabe en kunstnerisk stærk forestilling, der fortæller en vigtig del af den nordiske kvindes historie og fremhæver kvindens fysiske styrke. Dette legemliggøres ved hjælp af kvindelige parakrobater, der har tilbragt det meste af deres liv med fysisk arbejde.

Showet produceres igennem residencies i Sverige, Norge, Danmark og Finland i 2019. Residency-steder inkluderer Sorin Circus i Tampere, DYNAMO i Odense, DansIt i Trondheim, Karavan i Malmö og Landskrona Teater, hvor også premieren er planlagt til at finde sted i februar 2020.

Læs mere om Rebecka Nord og projektet ” Det må bære eller briste ” her.

I residency på Dynamo fra 1. Sep. 2020 til 10. Sep. 2020
Hjemmeside