Luuk Brantjes / Lone

In his residency at DYNAMO, Luuk works on his solo performance, ‘Lone’

LONE er et abstrakt solo-cirkustykke, der skildrer den finenuance  mellem alene og ensom. Det er en hyldest til at være alene, til det opfindsomme selv, til det selv, der er komfortabel med at være alene. I et samfund, hvor vi konstant er forbundet, er vi blevet bange for at være alene. Vi har forbundet at være alene med at ensom. Det er forkert at være alene. Der blive set skævt til det at være alene.I mit show vil jeg minde om det selv, der kan være alene og vise den glæde, skønhed og ro, der følger med det.

Disciplinen

I stykket gøres brug af en disciplin, der indeholder meget kraft og magt, og alligevel har mulighedefor at kanalisere den kraft til en tilstand af vægtløshed. Med kombinationen af et teeterboard, Luuk selv og kreativiteten, udvider Luuk grænserne for hvad teeterboard er og kan være. Ved at bruge sin disciplin ikke kun til at vise de virtuose muligheder, der følger med den, men også ved at bruge den til udtryk og dialog.

“Cirkus handler ikke om at udrette det umulige, det handler om at udfordre det. Og den dans, det skaber mellem kunstneren og det umulige, gør cirkus så tiltalende.” – Luuk Brantjes

Work in progress visning

Kort Interview med Luuk


The artist

Luuk Brantjes is a circus artist from Oosterbeek, a little town in the Netherlands. He started his circus career at the age of 5, joining a youth circus. At the age of 15 he got accepted in the preparatory program of Codarts Circus arts, which eventually resulted in his acceptance to the Bachelor in circus arts of Codarts in 2015.

He spent 2 years in Codarts developing his general skills as a performer and specializing in the discipline Teeterboard. In 2017 he got accepted to the Bachelor in Circus arts of DOCH, university of dance and circus in Stockholm, where he continued his studies to become a circus artist.

This residency is made possible through the DYNAMO residency programme, with support from Statens Kunstfond.

I residency på Dynamo fra 23. Feb. 2021 til 14. Mar. 2021
Hjemmeside