Rimini Protokoll

Uncanny Valley

“Filosofisk øvelse fra en robotperformer” (Natasha Tripney)

AF RIMINI PROTOKOLL (STEFAN KAEGI) OG THOMAS MELL

Vi tænker mest på robotter som arbejdsmaskiner, som effektivt og præcist udfører opgaver. I industrien ligner de næsten ikke mennesker for at undgå følelsesmæssige komplikationer. I modsætning til i Asien, hvor humanoide robotter allerede er blevet udviklet i nogen tid, f.eks. til plejearbejde eller som sexpartnere. Den ydre lighed med mennesker gør det lettere at acceptere maskiner. Men hvis maskinen ligner et menneske for meget, begynder vi at føle mistillid: Hvad er menneske, hvad er maskine? Japanske robotforskere kalder denne underlige lighed for »uncanny valley«.

Til dette værk arbejder Stefan Kaegi for første gang sammen med en forfatter og dramatiker: Thomas Melle tillod, at der blev lavet en animatronisk dobbeltgænger af ham selv. Denne humanoide tager forfatterens plads og rejser spørgsmålet: Hvad betyder det for originalen, når kopien tager over? Lærer originalen sig selv bedre at kende gennem sin elektroniske dobbeltgænger? Opstår der konkurrence mellem kopien og originalen, eller hjælper de hinanden?

VARIGHED 60 min
ALDER 15 år+
SPROG Engelsk
PRIS
Alm. billet 200,- | DYNAMO-kort 150,- | Ung u.25 / Stud. / Fattig / Klima-billet 150,-
BEMÆRK Særforestilling. Reduceret pris med DYNAMO-kort, men ikke gratis adgang.

Tilgængelighed: Alle siddepladser (inklusive publikumspladser) i DYNAMO er tilgængelige for kørestole, stokke, krykker eller andre mobilitetshjælpemidler. Læs mere om tilgængelighed i DYNAMO her.

Uncanny Valley er produceret af Münchner Kammerspiele og co-produceret af Temporada Alta, Berliner Festspiele / Immersion, Feodor Elutine / Moskva / Rusland, SPRING Performing Arts Festival Utrecht / Holland, Triennale Teatro dell’Arte, Milano, donaufestival Krems. Opførelsesrettigheder ved Rowohlt Theater Verlag, Reinbek bei Hamburg

Forestillingen i DYNAMO er støttet af Odense Kommune og IDA.

Støttet af

Odense Kommune