Waves i Vordingborg

Nycirkus Branchedag / Waves Xtra

Tre danske festivaler har i 2021 startet et helt nyt samarbejde omkring at koordinere branchearrangementer for nycirkus-feltet. Det drejer sig om to dedikerede nycirkus festivaler C!CAF, Copenhagen Circus Art Festival og Dynamo Circus Festival baseret i Odense, samt Waves Festival, baseret i Vordingborg. Waves Festival har et bredere sigte på international scenekunst, men nycirkus indgår som en væsentlig del af programmet, og festivalen har i en årrække ønsket sig en tættere relation til det danske nycirkusmiljø.

Hver festival har tilknyttede faglige branchearrangementer, og ønsket med festivalernes samarbejde er at de faglige arrangementer tænkes sammen.

Festivalerne har sendt et open call ud i miljøet for at spørge til branchens ønsker og behov. Her tegnede der sig et billede af en række konkrete problemstillinger, og et stort behov for at forholde sig grundlæggende til branchens situation og udfordringer. Dynamos circus seminars fokuserer på udvalgte problemstillinger og fysiske workshops. Waves Festival arrangerer en dag med fokus på branchens grundlæggende situation, for at accelerere og styrke udviklingen af feltet, og C!CAF følger op på diskussionen og initiativerne i marts 2022.

Kryds i kalenderen:

Dynamo Circus Festival: Circus Seminars 4. & 5. August 2021 (OBS! På engelsk) Tilmeld dig her!

Waves Festival: Branchedag Sammen om et styrket nycirkus-miljø 25. august 2021 (OBS! På dansk) Mere info kommer i starten af maj på Waves Festivals hjemmeside.

C!CAF: Deep Dive marts 2022