Lyd Port – Fredagslounge

Lyd Port præsenterer, Macro Plastic The Laboratory – Installationskoncert og Fredagsbar

Lyd Port inviterer til installationskoncerten Macro Plastic The Laboratory, som er et led i et større projekt duoen arbejder med der handler om plastikforurening.
Lyd Port består af Morten Schmidt og Mai Ane Pil Siedentopp. De to dannede i 2017 deres duo, hvor de arbejder tværæstetisk med lyd, rum og tekst.
Duoen er optaget af at undersøge et sanseligt univers gemt i materialers struktur, deres lyd og deres historie.
Med Macro Plastic The Laboratory har de kastet sig over plastik, og de glæder sig til at byde publikum velkommen i et plastisk univers den 19. oktober 2018 på Dynamo.
I rummet vil der være en installation af lyd og skulpturer, som publikum frit kan gå på opdagelse i og baren vil være åben. I tidsrummet mellem kl. 17 – 21 vil der være to pop-up koncerter af duoen, på en varighed af hver af 30 min.

I Macro Plastic The Laboratory undersøger LYD PORT den omfattende klimakrise vi står midt i – nemlig plastikforurening. 

Plastik er en fantastisk opfindelse som har været livsændrende og fortryllende, men hvis bagside vi nu står midt i og kan se konsekvenserne af. På den ene side er forureningen meget forståelig når vi ser billeder af sæler fanget i en plastikring fra en sixpack. På den ande side meget kompleks når plastik nedbrydes til mikroplastik, hvor dele kan flyde videre ud i vores drikkevand.

Vi er optaget af dobbeltheden i emnet og byder i vores projekt, både vores alle indre klimakæmper og fornægter op til dialog. Vi vil lader plastikken verbalisere sig i rummet, og vi sætter mikrofonen helt hen til korallerne, der i en stolt sjælefuld sang beretter om at sluge mikroplastik for at rense havet, med korallernes efterfølgende farveløshed, som følger af den giftige plastik. 

Projektet er støttet af Statens Kunstfond, Politiken-Fonden og Odense Kommunes Musikudvalg. 

Læs mere om Lyd Port her


Artister: Mai Ane Pil Siedentopp og Morten Schmidt

Starter: 17.00

Dørene åbner: 16.30

Priser: Gratis

 

Få vores nyhedsbrev

* skal udfyldes